clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3685

Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати

З цієї порції виходить аж два повних дека конвертиків розміром із невеличку булочку.
З цієї порції виходить аж два повних дека конвертиків розміром із невеличку булочку. Фото: автора

Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.

Мені цей смаколик більше нагадав смачнючу булочку з листкового тіста. Воно не тече під час випічки, чудово зберігає форму, при цьому працювати з ним одне задоволення. Тісто еластичне й не прилипає до стола. Печиво виходить дуже ніжним із апетитною цукровою скоринкою.

 

Інгредієнти:

300 г домашнього сиру,

150 г цукру,

2 яйця+1 яйце для змащування печива,

12 ст. л. олії (у мене оливкова, але можна і соняшникову рафіновану),

500 г борошна,

1 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

4-5 яблук,

1 ч. л. лимонного соку,

ванільний цукор, кориця.

 

Приготування:

Сир перетерти крізь сито й змішати з цукром. Додати яйця, дрібку солі, ванілін і ретельно збити. Влити олію, збити до однорідності.

Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке еластичне тісто. Залишити його в холодильнику, загорнувши в плівку, на 30 хвилин.

Яблуко почистити, нарізати тонкими пластинками й скропити лимонним соком.

Дістати тісто, розділити його на 4 рівні частини, кожну з яких розкачати в коло приблизно 0,5 см завтовшки Розділити на 8 сегментів, на кожному з яких зробити по 2 розрізи біля гострого кутика.

На широку частину трикутничка викласти шматочки яблук.

Присипати їх цукром та корицею.

Вузьким кінцем трикутника обгорнути широкий із начинкою, підігнувши куточок під низ конверта.

Викласти заготовки на деко, встелене пергаментом. Змастити зверху збитим яйцем (можна долити трішки молока).

Присипати цукром.

Випікати в розігрітій до 180ºС духовці близько 20 хвилин (режим «верх-низ»).

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї порції виходить аж два повних дека конвертиків розміром із невеличку булочку. В процесі випікання печиво дуже росте, тому варто робити відступи між ним при складанні на деко.

 

печиво, солодка випічка, сирні конвертики з яблуками, сирне тісто, домашній сир, випічка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вівсяне печиво за ДСТУ
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1274
Чудове печиво — ніжне, хрустке, розсипчасте і корисне. Нарешті я знайшла саме ТОЙ рецепт.
Сирне печиво
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1266
Ці сирні конвертики знайомі багатьом ще з дитинства. Їх люблять усі, як дорослі, так і діти!
Пісочне печиво «Медова квіточка»
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2071
Просте бюджетне домашнє печиво! Смачне та розсипчасте!
Корисне печиво без випікання за 5 хвилин (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
десерти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1806
Пропоную «здоровий» фітнес-рецепт шоколадного вівсяного печива швидкого приготування, яке в моїй сім’ї стало улюбленими ласощами.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: