Гаряча тема:
- Війна
Перш за все скажу, хто такі кашуби. У Польщі є етнічна група поляків – маленький слов'янський народ – кашуби. Вони жили на південному узбережжі Балтійського моря – в районі сучасного Гданська. Заробляли рибним промислом і харчувався теж, в основному, рибою. Одна з оригінальних страв цієї народності – оселедець по-кашубськи. Повірте, це надзвичайно смачно!
Інгредієнти:
1 малосольний оселедець,
2 цибулини,
150 г томатів у власному соку без шкірочки,
50 г чорносливу,
50 г родзинок,
1 ст. л. гірчиці зернами (французька),
2 горошини запашного перцю,
лавровий листок,
2 ст. л. винного оцту,
1 ст. л. цукру,
майоран, сіль, чорний мелений перець,
олія для смаження.
Приготування:
Оселедець почистити, помити, розібрати на філе, почистити від кісточок (якщо він сильно солоний – вимочити в міцній заварці або в молоці). Рибку нарізати рівномірними невеликими шматочками.
Чорнослив запарити, а потім подрібнити, родзинки помити. Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити у невеликій кількості олії до прозорості. Додати родзинки та чорнослив.
Накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 5 хвилин. Потім влити подрібнені в блендері помідори або масу зі свіжих томатів. Посолити, поперчити, покласти спеції, лавровий листок, запашний перець і майоран. Тушкувати декілька хвилин, потім додати оцет, гірчицю, цукор – за смаком.
Якщо соус густий – розбавити томатним соком. Маринад закип’ятити й охолодити. У невелику ємність або скляну банку на дно покласти шар НЕ ГАРЯЧОГО! соусу, потім шар оселедця і т.д. Останнім шаром у вас має бути соус.
Потримати в холодильнику день і подавати до столу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: