clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3537

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом

Смак оселедця ніжний і пряний, а соус настільки смачний, що з'їдається весь до останньої краплини.
Смак оселедця ніжний і пряний, а соус настільки смачний, що з'їдається весь до останньої краплини. Фото: автора

Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.

Перш за все скажу, хто такі кашуби. У Польщі є етнічна група поляків – маленький слов'янський народ – кашуби. Вони жили на південному узбережжі Балтійського моря – в районі сучасного Гданська. Заробляли рибним промислом і харчувався теж, в основному, рибою. Одна з оригінальних страв цієї народності – оселедець по-кашубськи. Повірте, це надзвичайно смачно!

Інгредієнти:

1 малосольний оселедець,

2 цибулини,

150 г томатів у власному соку без шкірочки,

50 г чорносливу,

50 г родзинок,

1 ст. л. гірчиці зернами (французька),

2 горошини запашного перцю,

лавровий листок,

2 ст. л. винного оцту,

1 ст. л. цукру,

майоран, сіль, чорний мелений перець,

олія для смаження.

Приготування:

Оселедець почистити, помити, розібрати на філе, почистити від кісточок (якщо він сильно солоний – вимочити в міцній заварці або в молоці). Рибку нарізати рівномірними невеликими шматочками.

Чорнослив запарити, а потім подрібнити, родзинки помити. Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити у невеликій кількості олії до прозорості. Додати родзинки та чорнослив.

Накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 5 хвилин. Потім влити подрібнені в блендері помідори або масу зі свіжих томатів. Посолити, поперчити, покласти спеції, лавровий листок, запашний перець і майоран. Тушкувати декілька хвилин, потім додати оцет, гірчицю, цукор – за смаком.

Якщо соус густий – розбавити томатним соком. Маринад закип’ятити й охолодити. У невелику ємність або скляну банку на дно покласти шар НЕ  ГАРЯЧОГО! соусу, потім шар оселедця і т.д. Останнім шаром у вас має бути соус.

Потримати в холодильнику день і подавати до столу.  

 

оселедець, риба та морепродукти, закуски, закуска з оселедця, оселедець по-кашубськи, маринування риби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 420
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2974
Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 535
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2380
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: