clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 6331

Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря

Паста виходить ніжна, вершково-горіхова, ситна, хоча і без м'яса.
Паста виходить ніжна, вершково-горіхова, ситна, хоча і без м'яса. Фото: автора

Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!

Це дуууже смачно! Просто язик можна проковтнути! Паста виходить ніжна, вершково-горіхова, ситна, хоча і без м'яса. Чудово смакує як самостійна страва із будь-яким легким овочевим салатиком. До речі, наступного дня макарошки хороші навіть повторно розігрітими.

 

Інгредієнти:

500 г пасти з твердих сортів пшениці (у мене фарфале),

півсклянки волоських горіхів,

250 мл вершків 20%,

2 зубки часнику,

80 г тертого сиру (в ідеалі пармезану, але можна будь-якого, але якісного),

1 ст. л. вершкового масла,

сіль, перець,

мускатний горіх.

 

Приготування:

Пасту відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці, облущити від шкірочки та подрібнити у млинку (вони повинні бути дуже дрібними, але не перетворитися на пил). Часник посікти ножем. На сковорідці розтопити масло, додати часник та горіхи.

Обсмажити все разом протягом 1 хвилини. Влити вершки і тушкувати 10 хвилин, поки соус не загусне.

Посолити, поперчити, додати натертий сир.

Пасту відкинути на друшляк та промити гарячою водою. Додати в сковорідку з соусом.

Перемішати і тушкувати разом протягом 1-2 хвилин.

Одразу ж подавати. Прикрасити горішками та зеленню.

 

паста, крупи та страви з борошна, італійська кухня, макарони, локшина, паста в горіховому соусі, горіховий соус, волоські горіхи, вершки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста пенне з тунцем, спаржевою квасолею та зеленим горошком
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1108
Один із найулюбленіших форматів макаронів всього італійського півострова.
Паста лінгвіні в томатно-вершковому соусі – бюджетний варіант
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 894
Лінгвіні — довга пласка й вузька паста, по-італійськи «язички». Подають найчастіше з томатними соусами і морепродуктами.
Пенне з беконом, томатами та… коньяком
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 473
Варіант смачної, швидкої і ситної вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана11.02.2017 12:13Ірина, щиро дякую вам! У вас вийшла паста в сирному соусі, що безумовно дуже смачно. Якщо не любите горіхи, рекомендую обов'язково спробувати американську класику: Mac and Cheese. Це дуууже смачні макарошки в густому сирному соусі. Обожнюю їх. Ось посилання на рецепт: http://ye.ua/gurman/23966_Mac_and_Cheese___klasichni_amerikanski_makaroni_v_sirnomu_sousi.html
Від: Ірина Герун 11.02.2017 12:05Дякую за рецепт, просто і дуже-дуже смачно!( в мене вид макарон інший та без горіхів, так моя сімя не любить) Мені дуже подобається ваш сайт а особливо рецептики. ще раз Дякую