clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4655

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні

Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним
Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним Фото: автора

На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.

Салат простий, інгредієнтів потрібно мінімум. Смак — чудовий, особливо для тих, хто любить кавказьку кухню. «Цахтоні» — це соус кавказької, або точніше осетинської кухні. Його основа — кисломолочний продукт. Це може бути сметана, кефір, йогурт, мацоні, навіть ряжанка згодиться. Не зважаючи на такий мінімалізм в інгредієнтах, м'ясо виходить соковитим і дуже ароматним. Ця закуска стала для мене справжнім відкриттям!

 

Інгредієнти:

300-400 г вареної яловичини,

200 мл сметани,

кінза, невеликий пучок петрушки,

червоний мелений перець (за рецептом свіжий, але я не знайшла),

2-3 зубки часнику,

10 ядер волоських горіхів,

чорний мелений перець,

сіль.

 

Приготування:

Дрібно насікти зелень, вичавити часник, додати трохи солі й перець. Волоські горіхи злегка підсушити на сковорідці й перемолоти на кавомолці.

Все перетерти в ступці або зюити блендером. Змішати суміш зі сметаною (кефіром, йогуртом). Дати настоятися в холодильнику хоча б годину.

Яловичину зварити, додавши у воду лавровий листок, перець гороком, цибулину та морквину (бульйон можна заморозити й використовувати для приготування інших страв).

Коли м’ясо охолоне, нарізати його соломкою.

Перекласти яловичину в салатник і залити приготовленим соусом цахтоні. Перемішати і дати закусці настоятися мінімум 3 години, а краще залишити на ніч у холодильнику.

Подавати, оздобивши горішками.

 

закуски, салати, салати без майонезу, кавказька кухня, м`ясо цхатоні, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1565
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1094
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2812
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2515
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: