clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4294

РИБА ПО-ГРЕЦЬКИ — неймовірно смачна з нереально смачним соусом


Рибка просочується соусом, ароматами зелені та спецій. Фото: автора

Потрапивши на стіл одного разу, ця страва назавжди стане однією з ваших улюблених!

Рибку обирайте на ваш смак. Я запікала тунець, але можна готувати цю страву з тріски, горбуші, судака тощо. Грецький соус будь-яку рибу зробить смачною, соковитою і корисною. Головний секрет — чим ретельніше подрібнити інгредієнти до нього, тим смачнішим він виходить.

Інгредієнти:
На 1 кг риби,

3 помідора,

150 г тертого сиру,

плавлений сирок із грибами,

2 зубки часнику,

250 мл натурального не солодкого йогурту (в оригіналі грецького, але у мене українського виробництва — відповідно дешевший),

сік половини лимона,

подрібнена зелень (зелена цибуля, кріп, петрушка, базилік),

сіль, спеції до риби.

Приготування:
Рибу почистити, помити й розділити на порційні шматки-стейки. Скропити лимонним соком, натерти сіллю та спеціями. Залишити на півгодини маринуватися.

Додати подрібнену зелень, дрібно нарізані помідори.

Натуральний не солодкий йогурт змішати з подрібненим часником і натертим на тертці плавленим сирком. Обмастити рибні стейки отриманою сумішшю, ретельно все перемішати.

Викласти на встелене фольгою деко.

Запікати 15 хвилин. Потім деко з рибою вийняти і посипати зверху тертим твердим сиром.

Запікати в духовці ще 30 хвилин при температурі 180?С.

 

риба та морепродукти, рибні страви, риба по-грецьки, йогурт, риба з томатами, йогуртовий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1112
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 677
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 922
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Риба по-охридськи або Як смачно приготувати путасу
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1310
Смакота неймовірна, а підливка – взагалі язик можна проковтнути!
Показати ще
Коментарів - 0: