Гаряча тема:
- Війна
Тортик дійсно класний. Особливо мені подобається сирне тісто — дуже слухняне, еластичне, з ним працювати одне задоволення! Коржі випікаються швидко й практично без масла! До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон». Крем — взагалі окрема історія. Повірте, він настільки цікавий, що його можна їсти окремо як десерт!
Інгредієнти:
Для тіста:
250 г сиру,
1 яйце,
2-3 склянки борошна (в залежності від вологості сиру),
100 г цукру,
50 г вершкового масла,
ванілін.
Для крему:
1 кг яблук,
1,5 склянки сметани (30%),
200 г домашнього сиру,
1 склянка цукру,
100 г вершкового масла,
50 г цукрової пудри,
ванілін.
Приготування:
Тісто: на водяну баню поставити цукор, масло, яйце, ретельно все збити. Коли цукор розчиниться, додати при постійному помішуванні половину норми борошна (я просівала просто в каструлю).
Зняти суміш із водяної бані, додати сир (попередньо протерти крізь сито або збити в блендері). Перемішати та просіяти борошно, яке залишилося (тісто виходить дуже м'яким). Скатати його у кулюй покласти в холодильник на 2 години.
Крем: яблука почистити й натерти на тертці. З’єднати в каструлі сметану, терті яблука, цукор та ванілін. Поставити на маленький вогонь і при періодичному помішуванні варити 30 хвилин. Охолодити.
Окремо збити міксером 100 г масла та пудру. Додати перетертий крізь сито сир (без крупочок!).
Потім, збиваючи, поступово додати яблучну масу (всі інгредієнти мають бути приблизно однакової температури!).
Тісто розділити на 8 частинок.
Розкатати кожну у формі круглого пляцка діаметром 24 см (чим тонше, тим краще).
Пекти коржі на пергаменті 6-7 хвилин при 200°С.
Перешарувати холодні коржі кремом (я складала в кільці від роз’ємної форми).
Прибрати в холодильник мінімум на півдоби.
Зранку кільце зняти, краї загладити кондитерським шпателем. Обсипати крихтою, горішками чи подрібненим печивом.
Прикрасити за бажанням (я використала кукурудзяні сердечки та цукати).
І розріз:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: