clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1362

Сирний торт із яблучним кремом

До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон».
До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон». Фото: автора

Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.

Тортик дійсно класний. Особливо мені подобається сирне тісто — дуже слухняне, еластичне, з ним працювати одне задоволення! Коржі випікаються швидко й практично без масла! До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон». Крем — взагалі окрема історія. Повірте, він настільки цікавий, що його можна їсти окремо як десерт!

 

Інгредієнти:

Для тіста:

250 г сиру,

1 яйце,

2-3 склянки борошна (в залежності від вологості сиру),

100 г цукру,

50 г вершкового масла,

ванілін.

Для крему:

1 кг яблук,

1,5 склянки сметани (30%),

200 г домашнього сиру,

1 склянка цукру,

100 г вершкового масла,

50 г цукрової пудри,

ванілін.

 

Приготування:

Тісто: на водяну баню поставити цукор, масло, яйце, ретельно все збити. Коли цукор розчиниться, додати при постійному помішуванні половину норми борошна (я просівала просто в каструлю).

Зняти суміш із водяної бані, додати сир (попередньо протерти крізь сито або збити в блендері). Перемішати та просіяти борошно, яке залишилося (тісто виходить дуже м'яким). Скатати його у кулюй покласти в холодильник на 2 години.

Крем: яблука почистити й натерти на тертці. З’єднати в каструлі сметану, терті яблука, цукор та ванілін. Поставити на маленький вогонь і при періодичному помішуванні варити 30 хвилин. Охолодити.

Окремо збити міксером 100 г масла та пудру. Додати перетертий крізь сито сир (без крупочок!).

Потім, збиваючи, поступово додати яблучну масу (всі інгредієнти мають бути приблизно однакової температури!).

Тісто розділити на 8 частинок.

Розкатати кожну у формі круглого пляцка діаметром 24 см (чим тонше, тим краще).

Пекти коржі на пергаменті 6-7 хвилин при 200°С.

Перешарувати холодні коржі кремом (я складала в кільці від роз’ємної форми).

Прибрати в холодильник мінімум на півдоби. 

Зранку кільце зняти, краї загладити кондитерським шпателем. Обсипати крихтою, горішками чи подрібненим печивом.

Прикрасити за бажанням (я використала кукурудзяні сердечки та цукати).

І розріз:

 

 

торти, сирний торт з яблучним кремом, яблучний крем, сирна випічка, сирне тісто, домашній сир, наполеон, сирний Наполеон, торт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Наполеон «Ледачі вушка» (без випікання)
торти
Світлана ЯСЬКОВА 6449
Дуже швидкий і смачний тортик – альтернатива класичному «Наполеону»
Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1512
Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2142
Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2878
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: