ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирний торт із яблучним кремом

7 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8927
До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон».
До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон». Фото: автора

Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.

Тортик дійсно класний. Особливо мені подобається сирне тісто — дуже слухняне, еластичне, з ним працювати одне задоволення! Коржі випікаються швидко й практично без масла! До речі, із цього тіста виходить дуже смачнючий сирний «Наполеон». Крем — взагалі окрема історія. Повірте, він настільки цікавий, що його можна їсти окремо як десерт!

 

Інгредієнти:

Для тіста:

250 г сиру,

1 яйце,

2-3 склянки борошна (в залежності від вологості сиру),

100 г цукру,

50 г вершкового масла,

ванілін.

Для крему:

1 кг яблук,

1,5 склянки сметани (30%),

200 г домашнього сиру,

1 склянка цукру,

100 г вершкового масла,

50 г цукрової пудри,

ванілін.

 

Приготування:

Тісто: на водяну баню поставити цукор, масло, яйце, ретельно все збити. Коли цукор розчиниться, додати при постійному помішуванні половину норми борошна (я просівала просто в каструлю).

Зняти суміш із водяної бані, додати сир (попередньо протерти крізь сито або збити в блендері). Перемішати та просіяти борошно, яке залишилося (тісто виходить дуже м'яким). Скатати його у кулюй покласти в холодильник на 2 години.

Крем: яблука почистити й натерти на тертці. З’єднати в каструлі сметану, терті яблука, цукор та ванілін. Поставити на маленький вогонь і при періодичному помішуванні варити 30 хвилин. Охолодити.

Окремо збити міксером 100 г масла та пудру. Додати перетертий крізь сито сир (без крупочок!).

Потім, збиваючи, поступово додати яблучну масу (всі інгредієнти мають бути приблизно однакової температури!).

Тісто розділити на 8 частинок.

Розкатати кожну у формі круглого пляцка діаметром 24 см (чим тонше, тим краще).

Пекти коржі на пергаменті 6-7 хвилин при 200°С.

Перешарувати холодні коржі кремом (я складала в кільці від роз’ємної форми).

Прибрати в холодильник мінімум на півдоби. 

Зранку кільце зняти, краї загладити кондитерським шпателем. Обсипати крихтою, горішками чи подрібненим печивом.

Прикрасити за бажанням (я використала кукурудзяні сердечки та цукати).

І розріз:

 

 

торти, сирний торт з яблучним кремом, яблучний крем, сирна випічка, сирне тісто, домашній сир, наполеон, сирний Наполеон, торт

Коментарі:

  Так  Ні, дякую