ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування

13 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10214
Таку піцу дуже добре брати із собою в дорогу, оскільки її зручно тримати в руці. Начинка, як я і зазначала вище, може бути будь-якою – від грибів і курятини, до маслин і папероні.
Таку піцу дуже добре брати із собою в дорогу, оскільки її зручно тримати в руці. Начинка, як я і зазначала вище, може бути будь-якою – від грибів і курятини, до маслин і папероні. Фото: автора

Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.

Чудова піца! А головне – який простір для експериментів! Рецепт виручить коли «гості на порозі», і коли потрібно швиденько приготувати щось смачненьке на сніданок. Тісто виходить тоненьке, із хрусткою скоринкою. А начинка соковита до непристойності! Висновок – дуже смачно, ситно, оригінально!

Інгредієнти:

700-800 г листкового тіста (у мене готове без дріжджове!),

0,5 пачки лагідного кетчупу+1 ст. л. томатної пасти,

оре гано, базилік,

150-200 г балику або шинки,

150 г сиру сулугуні+100 г твердого,

0,5 банки консервованих ананасів,

0,5 банки консервованої кукурудзи.

Приготування:

Тісто розморозити, але не до кінця. Розкачати в тонкий прямокутник на підпиленій борошном поверхні.

Для соусу: змішати томатну пасту та кетчуп, додати пряні трави й ретельно перемішати. Змастити соусом тісто за допомогою силіконового пензлика.

Розкласти нарізаний балик.

Зверху посипати кукурудзою.

Викласти шматочки ананасу.

Затерти поверхню піци сиром сулугуні.

Згорнути тісто на кшталт рулету.

Нарізати його кільцями, завтовшки приблизно 1-1,5 см.

Викласти піци-равлики на встелене пергаментом деко. Посипати зверху тертим твердим сиром.

Випікати при 190°С протягом 15-20 хвилин.

Подавати піцу краще гарячою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: таку піцу дуже добре брати із собою в дорогу, оскільки її зручно тримати в руці. Начинка, як я і зазначала вище, може бути будь-якою – від грибів і курятини, до маслин і папероні. Піца добре розігрівається в мікрохвильовці.

солона випічка, піца, піца-равлик, листкове тісто, експрес-рецепти, гості на порозі, смачн сніданки, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую