clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 665

Лимонно-макова сирна паска


Паску можна й нічим не прикрашати, адже красивий лимонно-жовтий колір і смужки макового прошарку самі по собі вже є оздобленням цього традиційного великоднього смаколика. Фото: автора

Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!

Пропоную приготувати дуже яскраву лимонно-макову сирну паску, яка трохи відрізняється від традиційних сирних пасок тим, що готується із додаванням желе. В нашому випадку – лимонного (за бажанням його можна замінити на будь-яке інше – ягідне чи фруктове).

 

Інгредієнти:

60 л води,

90 г лимонного желе,

100 г кураги,

цедра одного лимона,

100 г готової макової макової начинки (у мене з цукатами, родзинками та горішками – польського виробництва),

50 г волоських горіхів (якщо макова начинка без горішків),  

7 ст. л. цукру,

100 мл сметани,

500 г сиру,

ванілін.

Приготування:

Желе залити водою, дати набухнути й розчинити на водяній бані (не кип’ятити!). Охолодити до кімнатної температури.

Сир, сметану, ванілін і цукор з'єднати. Збити за допомогою блендера чи міксера до однорідної кремової маси.

В сирну масу ввести желе. Ще раз ретельно все збити до однорідності.

Додати подрібнену курагу та терту цедру лимона.

Якщо у вас макова начинка без наповнювачів, то доповнити її промитими родзинками, подрібненими горіхами, цукатами – все за бажанням (я цей етап пропустила, бо в моїй начинці всі ці "мнямки" вже були). Додати в підготовлений мак декілька ложок лимонно-сирної суміші.

Ретельно перемішати.

Форму для паски встелити злегка вологою марлею й викладати по черзі: спочатку сирну масу (щільно утрамбувати).

Потім – макову.

Таким чином заповнити форму до кінця, чергуючи шари (у мене вийшло лише два макових). Завершити сирною начинкою.

Загорнути кінці марлі наверх. Зверху викласти тарілочку, а на неї – невеликий вантаж (півлітрову банку з водою).

Прибрати в холодильник якмінімум на 12 годин, періодично зливаючи сироватку, яка витікатиме.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею викласти паску на тарілку, зняти форму й марлю. Прикрасити паску на свій смак. Але можна й нічим не оздоблювати, адже красивий лимонно-жовтий колір і смужки макового прошарку самі по собі вже є прикрасою цього традиційного великоднього смаколика.

 

Якщо у вас немає спеціальної форми, спробуйте скористатися порадами у статті "В яких формах паска смачніша".

 

 

паска, десерти, десерт, страви до Великодня, великодній стіл, великодня трапеза, лимонно-макова сирна паска, Великдень

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1348
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Коломба — традиційна італійська великодня паска-кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1398
Традиційно випікається у формі голубки або хреста, але це не принципово.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 883
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
В яких формах паска смачніша?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1092
На які лише хитрощі не йдуть господині, аби їхні паски були найкрасивішими й найпрезентабельнішими!
Показати ще
Коментарів - 0: