Гаряча тема:
- Війна
Пропоную приготувати дуже яскраву лимонно-макову сирну паску, яка трохи відрізняється від традиційних сирних пасок тим, що готується із додаванням желе. В нашому випадку – лимонного (за бажанням його можна замінити на будь-яке інше – ягідне чи фруктове).
Інгредієнти:
60 л води,
90 г лимонного желе,
100 г кураги,
цедра одного лимона,
100 г готової макової макової начинки (у мене з цукатами, родзинками та горішками – польського виробництва),
50 г волоських горіхів (якщо макова начинка без горішків),
7 ст. л. цукру,
100 мл сметани,
500 г сиру,
ванілін.
Приготування:
Желе залити водою, дати набухнути й розчинити на водяній бані (не кип’ятити!). Охолодити до кімнатної температури.
Сир, сметану, ванілін і цукор з'єднати. Збити за допомогою блендера чи міксера до однорідної кремової маси.
В сирну масу ввести желе. Ще раз ретельно все збити до однорідності.
Додати подрібнену курагу та терту цедру лимона.
Якщо у вас макова начинка без наповнювачів, то доповнити її промитими родзинками, подрібненими горіхами, цукатами – все за бажанням (я цей етап пропустила, бо в моїй начинці всі ці "мнямки" вже були). Додати в підготовлений мак декілька ложок лимонно-сирної суміші.
Ретельно перемішати.
Форму для паски встелити злегка вологою марлею й викладати по черзі: спочатку сирну масу (щільно утрамбувати).
Потім – макову.
Таким чином заповнити форму до кінця, чергуючи шари (у мене вийшло лише два макових). Завершити сирною начинкою.
Загорнути кінці марлі наверх. Зверху викласти тарілочку, а на неї – невеликий вантаж (півлітрову банку з водою).
Прибрати в холодильник якмінімум на 12 годин, періодично зливаючи сироватку, яка витікатиме.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею викласти паску на тарілку, зняти форму й марлю. Прикрасити паску на свій смак. Але можна й нічим не оздоблювати, адже красивий лимонно-жовтий колір і смужки макового прошарку самі по собі вже є прикрасою цього традиційного великоднього смаколика.
Якщо у вас немає спеціальної форми, спробуйте скористатися порадами у статті "В яких формах паска смачніша".
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: