clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1051

Шоколадний «Наполеон» за півгодини

Тортик ніжний, просочений, не нудотний, із приємним шоколадним смаком та ароматом.
Тортик ніжний, просочений, не нудотний, із приємним шоколадним смаком та ароматом. Фото: автора

Нетрадиційний варіант приготування популярного у всьому світі смаколика.

Цього разу я хочу запропонувати вам приготувати торт «Наполеон» із шоколадним кремом. Такий варіант не дуже популярний і відомий. АЛЕ! Він дуже красивий і в готовому вигляді, і на зрізі. За смаком такий нічим не поступається традиційному класичному «Наполеону». Я не можу сказати, що він смачніший... Він просто інший! І якщо вам захочеться чогось смачного й одночасно новенького, цей рецепт якраз стане у нагоді. Тим більше, що його можна назвати «лінивим», адже печеться торт із готового тіста.

Інгредієнти:

Для коржів:

500 г листкового бездріжджового тіста (можна готового із магазину, але у мене якраз було своє домашнє, заморожене).

Для шоколадного заварного крему:

250 мл молока,

50 мл вершків (будь-якої жирності),

100 г шоколаду (чорного, у мене 72% какао),

50 г цукру (більше-менше за смаком),

4 сирих яєчних жовтки,

25 г борошна,

Ванілін.

Приготування:

Коржі: листкове тісто викласти на припорошену борошном обробну дошку. Розкачати в тоненький пласт і нарізати квадратиками 2-3 см. Деко застелити папером для випічки й розкласти на ньому квадратики тіста так, щоб вони не стикалися один із одним (деко нічим змащувати не потрібно!).

Випікати до зарум'янювання при 200°С. Вийняти з духовки, охолодити.

Трохи запечених квадратиків відкласти для подальшого прикрашання торту. Решту пересипати у велику миску. Злегка пом'яти запечене тісто, щоб близько чверті від обсягу розсипалося на шматочки.

Шоколадний крем: перемішати молоко з вершками, нагріти й зняти з вогню. Жовтки розтерти з цукром, влити в них тонкою цівкою молоко, ретельно перемішати, додати борошно й знову ретельно перемішати (щоб борошно не було в кремі грудочками, краще спочатку розвести його окремо в невеликій кількості молока, перемішати, а потім вже влити до загальної маси). Додати туди ж шматочки шоколаду і варити на повільному вогні, помішуючи до розчинення шоколаду й загустіння крему (я роблю це не водяній бані, щоб крем був однорідний; для отримання більш ніжної фактури суміш можна збити міксером). Гарячий крем вилити в ємність із запеченими квадратиками.

Перемішати дуже ретельно. Форму зсередини встелити фольгою або папером для випічки (я використовувала харчову плівку). Викласти тортову масу, злегка її утрамбовуючи (щоб не було повітряних порожнин).

Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник. Відкладені спечені квадратики розім'яти на крихту й посипати нею "Наполеон".

Торт вийняти з форми й звільнити від фольги (паперу, плівки). Він чудово ріжеться й тримає форму.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коржі чудово просочуються, тортик не сухий, не нудотний із приємним шоколадним саком та ароматом.

торти, наполеон, шоколадний наполеон за півгодини, швидкі рецепти ,експрес-торт, експрес-рецепт, торт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швейцарський сирний торт
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1587
Ніжний, просочений бісквіт, шоколадний прошарок і сирно-вершковий крем — це дуже смачний десерт!
ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: «Наполеон» закусочний
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1576
Рецепт з розряду — «просто готувати смачно з’їсти».
Легендарний бісквіт «Шоколад на окропі»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1528
Тане в роті, але головне — мінімум витрат, продуктів і часу, а величезний тортик готовий!
Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1704
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: