clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2236

Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука



М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.

«Рецептів шашлику існує дуже багато, я пропоную вам – звичайний класичний варіант. Користуюся ним ось уже 14 років і зраджувати йому не збираюся, – каже Дмитро. – Маринад виходить дуже дешевим – туди не потрібно ані ківі додавати, ані лимони з помідорами й паприкою... Нічого новомодного. Але успіх буде забезпечений - м'ясо виходить ніжне й соковите. Мене часто запитують клієнти: «Ну що ти такого додаєш у той маринад, що твій шашлик завжди такий м'який виходить?». Відповідь проста – цибуля, сіль і перець».

Інгредієнти:                                  

На 1 кг свинини – 1 кг цибулі,

Сіль, суміш перців свіжозмелена (якісна),

хмелі-сунелі, майоран,

чабер (трави та спеції можна корегувати на свій смак).

Приготування:

Свининку, бажано ошийок, нарізати порційними шматками, посолити й поперчити на смак, присмачити травами, перемішати. Цибулю нарізати дуже тонкими кільцями (чим тонше, тим краще – так вона віддасть більше соку м’ясу! Дмитро робить це на шатківниці для капусти). Дехто радить перекрутити цибулю через м’ясорубку, але фахівець не радить – з’явиться специфічна гірчинка, яка не всім подобається. Скласти пошарово м’ясо та цибулю у ємність. І все! Ніякого оцту, води, вина лити не потрібно. Соку, тобто рідини, буде більше, ніж достатньо.

На маринування м'яса вам знадобиться близько 2 годин. Але, за словами чоловіка, в ідеалі має минути 12 годин. А потім все я ця краса нанизується на шампур...

...і смажиться на вугіллі:

Подавати радить із цибулино-томатним соусом: нашинкована півкільцями цибулька, зелень петрушки та кінзи+томатна паста чи соус.

Маринад можна використовувати і для інших видів м'яса.

 

м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря, гриль, страви для пікніку, пікнік, страви зі свинини, фірмовий шашлик від мангальника, ресторан хутір, Савчук Дмитро, шашлик, страви для пікніку, страви на мангалі,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2231
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2515
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 2785
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Чи є м'ясо у сардельках?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1129
З'ясовували кореспонденти «Є» на початку «сезону гриль», провівши дегустацію найпопулярнішого після шашлику продукту сучасних українських пікніків.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: