clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 291

Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»


Відбивна настільки ніжна й соковита, що навіть без додаткових інгредієнтів уже може стати окрасою будь-якого столу. Фото: автора

Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!

Міланесами аргентинці називають свою національну страву – відбивну з м'яса свинини або ж курки, смажену в клярі й панірувальних сухарях. Може подаватися як самостійна страва, із гарніром або ж як складова сендвічів. Відбивна настільки ніжна та соковита, а скоринка на ній така хрустка, що й без додаткових інгредієнтів уже стане окрасою будь-якого столу. Але я пропоную піти далі й запекти її під соусом та сиром.

Інгредієнти:

Для міланес:

0,5 кг м'яса свинини (вирізка),

3 яйця,

300 г панірувальних сухарів,

2-3 ст. л. борошна для панірування,

2 зубки часнику,

2 ч. л. оре гано,

сіль, суміш перців мелена.

Для соусу «Бешамель»:

1 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. борошна,

0,5 л гарячого молока,

сіль, дрібка цукру, мускатний горіх.

Для посипання:

5-6 ст. л. сиру (в ідеалі – Пармезан, але можна використовувати будь-який твердий сир).

Приготування:

Базовий рецепт мітанес: м'ясо потрібно нарізати дуже тонко й відбити, трішки підсолити та поперчити.

Запанірувати в борошні (цей пункт можна пропустити, тоді доведеться робити подвійне панірування в яйці та сухарях).

Кляр: збити виделкою яйця, вичавити до них часник, всипати орегано, додати сіль, перець і все перемішати.

М'ясо занурювати в яєчну суміш, потім обкачати в сухарях (міланеси мають бути повністю покриті паніруванням!). Смажити відбивні на добре розігрітій олії до утворення рум'яної скоринки на середньому вогні.

Вже готові міланеси покласти в форму для запікання.

Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно й злегка обсмажити, постійно розмішуючи. Не припиняючи працювати вінчиком, потихеньку влити гаряче молоко. Варити соус до загустіння (приблизно 3 хвилини). Посолити, присмачити цукром та мускатним горіхом.

Полити міланеси у формі готовим соусом.

Щедро притрусити тертим сиром.

Запікати в духовці до розплавлення сиру.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: аргентинські відбивні найчастіше подають із картоплею-фрі або картопляним пюре. Мені ж дуже подобається ця страва з полентою або булгуром.

страви зі свинини, відбивні, м`ясо та субпродукти, страви зі свинини, аргентинська кухня, міланеса, соус бешамель, сир, відбивна по-аргентинськи, свинина, свиняча вирізка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина з лимоном в імбирно-медово-коньячному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 697
Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру.
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 982
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 778
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 688
Смачно, просто, ситно й соковито!
Показати ще
Коментарів - 0: