Гаряча тема:
- Війна
Міланесами аргентинці називають свою національну страву – відбивну з м'яса свинини або ж курки, смажену в клярі й панірувальних сухарях. Може подаватися як самостійна страва, із гарніром або ж як складова сендвічів. Відбивна настільки ніжна та соковита, а скоринка на ній така хрустка, що й без додаткових інгредієнтів уже стане окрасою будь-якого столу. Але я пропоную піти далі й запекти її під соусом та сиром.
Інгредієнти:
Для міланес:
0,5 кг м'яса свинини (вирізка),
3 яйця,
300 г панірувальних сухарів,
2-3 ст. л. борошна для панірування,
2 зубки часнику,
2 ч. л. оре гано,
сіль, суміш перців мелена.
Для соусу «Бешамель»:
1 ст. л. вершкового масла,
1 ст. л. борошна,
0,5 л гарячого молока,
сіль, дрібка цукру, мускатний горіх.
Для посипання:
5-6 ст. л. сиру (в ідеалі – Пармезан, але можна використовувати будь-який твердий сир).
Приготування:
Базовий рецепт мітанес: м'ясо потрібно нарізати дуже тонко й відбити, трішки підсолити та поперчити.
Запанірувати в борошні (цей пункт можна пропустити, тоді доведеться робити подвійне панірування в яйці та сухарях).
Кляр: збити виделкою яйця, вичавити до них часник, всипати орегано, додати сіль, перець і все перемішати.
М'ясо занурювати в яєчну суміш, потім обкачати в сухарях (міланеси мають бути повністю покриті паніруванням!). Смажити відбивні на добре розігрітій олії до утворення рум'яної скоринки на середньому вогні.
Вже готові міланеси покласти в форму для запікання.
Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно й злегка обсмажити, постійно розмішуючи. Не припиняючи працювати вінчиком, потихеньку влити гаряче молоко. Варити соус до загустіння (приблизно 3 хвилини). Посолити, присмачити цукром та мускатним горіхом.
Полити міланеси у формі готовим соусом.
Щедро притрусити тертим сиром.
Запікати в духовці до розплавлення сиру.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: аргентинські відбивні найчастіше подають із картоплею-фрі або картопляним пюре. Мені ж дуже подобається ця страва з полентою або булгуром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: