clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 923

Печиво «Капучіно» з горішками та краплями шоколаду

 Зранку в прикуску зі свіжезвареною кавою це печиво творить дива – відкушуєш шматочок, заплющуєш очі і… летиш!
Зранку в прикуску зі свіжезвареною кавою це печиво творить дива – відкушуєш шматочок, заплющуєш очі і… летиш! Фото: автора

Кавоманан присвячується! Чудовий розсипчастий смаколик із легким та ніжним ароматом улюбленого напою!

Проста й смачнюча випічка з ідеальною крихкою текстурою. Зранку в прикуску зі свіжезвареною кавою це печиво творить дива – відкушуєш шматочок, заплющуєш очі і… летиш!

Інгредієнти на 50шт.:   

2 пакетика швидкорозчинної кави «Капучіно»,

200 г вершкового масла,

6 ст. л. цукру,

2 яйця,

2 склянки борошна,

2 ч. л. розпушувача,

0,5 плитки чорного шоколаду,

0,5 склянки подрібнених горіхів (у мене волоські, але можна будь-які),

ванілін, дрібка солі.

Склянка: 250 мл.                

Приготування:  

Порошок «Капучіно» залити 2 ст. л. гарячої води (для посилення кавового смаку й аромату я додала ще 2 ч. л. розчинної кави). Ретельно перемішати.

Масло кімнатної температури ретельно збити міксером із цукром, ваніліном і яйцями (додавати по одному).

Влити густий розчин «Капучіно», ще раз ретельно збити. Всипати просіяне борошно, розмішане з розпушувачем, дрібку солі. Вимісити однорідне тісто. Додати дрібно порубані горіхи й шоколад, знову ретельно вимісити.

Загорнути тісто в харчову плівку й поставити в холодильник на півгодини (тісто має бути еластичним, приємним у роботі, не липким).

Формувати з тіста кульки розміром з волоський горіх. Потім розплющити кожну, щоб вийшли невеличкі палянички. Скласти їх на деко, встелене пергаментом (не змащувати!), і виделкою зробити зверху візерунки.

Відправити в розігріту духовку (180°С) на 12-14 хвилин. Випікати до легкого зарум'янювання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна не робити візерунки на печенюхах, а зверху на кожне покласти горішок. За бажанням після випікання посипати цукровою пудрою. Але я нічого такого не робила. Смаколик настільки самодостатній і баланс цукру, як на мене, у ньому просто ідеальний. Проте солодкоїжки можуть додати собі насолоди пудрою.

печиво, печиво капучіно з горішками та шоколадом, кавове печиво, кавова випічка, капучіно, кава, кавомани, горіхи, шоколад, випічка до кави

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2375
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 977
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Швидке сметанне печиво з маком до Дня закоханих
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4027
Для цього смаколика потрібні лише два основних інгредієнти— сметана і вершкове масло.
Печиво «Силіконові губки» – дуже ніжне, буквально тане у роті!
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1339
Смачніших печенюх в житті не їла! Фантастичне, оригінальне та неймовірно розсипчасте!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: