clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 940

Шампіньйони-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом

Коли в холодну пору року у вас не має можливості посмажити грибочки на грилі, цілком можна приготувати їх у духовці, насиливши на шпажки.
Коли в холодну пору року у вас не має можливості посмажити грибочки на грилі, цілком можна приготувати їх у духовці, насиливши на шпажки. Фото: автора

Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.

Не знаю, як інші, але мій синуля на природі чекає саме на цю страву. Мої рідні взагалі всі без виключення великі шанувальники грибів, але шампіньйони-гриль подобаються навіть тим, хто до цього продукту ставиться прохолодно. Вони нереально смачнючі! Соковиті, румяні, з розкішним ароматом димка! Тисячу разів рекомендую приготувати!

Інгредієнти:

1 кг шампіньйонів (середнього розміру),

сіль, суміш перців мелена,

дрібка цукру (для пікантності),

декілька ложок соєвого соусу,

3-4 ст. л. сметани,

2 ч. л. солодкої гірчиці (у мене «Американська»),

карі, паприка,

2-3 зубки часнику.

Приготування:

Шампіньйони ретельно помити (чистити не потрібно!). Обсушити на паперовому рушнику. Додати всі заявлені інгредієнти (їхню кількість можна коригувати на свій; також можна додавати улюблені трави та спеції).

Все ретельно перемішати та залишити маринуватися мінімум на півгодини.

Потім викласти на решітку барбекюшниці й смажити на вугіллі по декілька хвилин з обох боків до зарум’янювання.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коли в холодну пору року у вас не має можливості посмажити грибочки на грилі, цілком можна приготувати їх у духовці, насиливши на шпажки. Я при цьому ставлю шпажки на маленьке прямокутне деко так, щоб шампіньйони не торкалися його дна. Запікаю під грилем 10-15 хвилин. Смак неймовірний, немає лише, на жаль, аромату димка. Але задля цього доведеться зачекати до найближчого пікніку!

пікнік, страви з грибів, гриби, шампіньйони-гриль, мангал, страви на вугіллі, барбекю, гриль, закуска

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2138
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1713
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1205
Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.
Картопля-«гармошка», печена з салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1164
Таку страву не соромно подавати на святковий стіл у вигляді ошатного гарніру.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: