clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1092

Сілт — шведське королівське ягідне варення

Колір залишається яскравим і насиченим, частина ягідок теж будуть ціленькими.
Колір залишається яскравим і насиченим, частина ягідок теж будуть ціленькими. Фото: автора

Технологія приготування цієї домашньої заготовки дозволяє зберегти вітаміни, колір ягід, і надає ласощам консистенцію желе.

Для сілту підходять всі ягоди – лісові, садові. Бажано лише, щоб шкірка в них була не дуже товста. Ще один величезний плюс – це варення можна варити, як зі свіжих ягід, так і з заморожених, що дозволяє насолоджуватися ним цілий рік, не захаращуючи квартиру банками. Зізнаюся чесно, варила я сілт цьогоріч вперше. Але тепер із впевненістю можу сказати, що таке варення посіло в моїй скарбничці почесне перше місце, посунувши з п‘єдесталу всі інші улюблені домашні заготовки. Його буквально можна їсти ложками! Сілт виходить не дуже солодкий і швидше нагадує мармелад. При цьому желюються всі види ягід! Ну й звісно різні комбінації, мікси та асорті з дарунків літа вітаються. У мене цього разу сілт зі смородини, малини та порічки.

Інгредієнти:

1 кг смородини,

1 кг порічки,

2 кг малини,

2,8 кг цукру (на кожен кілограм ягід слід брати 700-800 г цукру).

Приготування:

Ягоди почистити, помити, засипати в каструлю й поставити на вогонь (БЕЗ ЦУКРУ!).

Розпочнеться активне виділення соку (якщо ягоди пружні та сухенькі, то можна навіть трішки їх пом'яти; у мене сік наповнив каструлю практично миттєво).

Через 20 хвилин після закипання зняти каструлю з вогню.

Засипати в гарячу ягідну суміш цукор і розмішувати до повного його розчинення.

І все! Більше варити нічого не потрібно. Розкласти варення в підготовлені СТЕРИЛЬНІ банки, закатати металевими кришками (можна кришками «твіст-офф», які загвинчуються).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї порції у мене вийшло 5 л варення і маленька піалочка до чаю. Колір залишається яскравим і насиченим, частина ягідок теж будуть ціленькими. Як запевняють господині на кулінарних форумах, сілт чудово зберігається при кімнатній температурі аж до наступного сезону (якщо достоїть звісно!).

варення, домашні заготовки, заготовки на зиму, сілт, варення зі смородини малини та порічок, закрутки, джем, повидло, ягоди, шведське ягідне варення

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6648
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Варити варення можна навіть взимку
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1604
Хмельничанка Ірина Сова перетворює звичну процедуру заготівлі ягід, фруктів та плодів у вишукані десерти
Варення з шовковиці із корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 754
Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо.
Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 608
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: