clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1297

Броколі в «янтарі» – готується швидко, виходить дуже смачно

Суцвіття стають ніжними, сирно-вершково-солодкуватими, зникає специфічний капустяний присмак.
Суцвіття стають ніжними, сирно-вершково-солодкуватими, зникає специфічний капустяний присмак. Фото: автора

Сирний соус доповнює та немов «облагороджує» смак суцвіть броколі. За цією ж аналогією можна готувати й цвітну капусту.

Раніше я щиро дивувалася, що хтось не любить броколі чи цвітну капусту. В моїй сімї ці виключно корисні овочі їдять за обидві щоки усі. Проте неодноразово чула від своїх подруг, що їхні близькі терпіти не можуть ці види капусти, тому їм доводиться постійно шукати способи приховати їх серед інших компонентів. Цей рецепт якщо й не приховає, то вже точно «замаскує» смак броколі. Суцвіття стають ніжними, сирно-вершково-солодкуватими, зникає специфічний капустяний присмак… Але головне, що страва готується швидко й просто!

Інгредієнти:

0,5 кг броколі,

1 велика цибулина,

2 ст. л. вершкового масла,

100 г пастоподібного сиру «Янтар»,

1 плавлений сирок (у мене зі смаком «Овочі-гриль»),

100 мл вершків (15-20%),

мускатний горіх,

сушений гранульований часник,

дрібка цукру, сіль.

Приготування:

Броколі відварити в підсоленій воді буквально 3-5 хвилинок. Відкинути на друшляк й одразу ж занурити під холодну воду (щоб зберегти зелене забарвлення суцвіть капусти).

Нарізати невеликими шматочками.

Обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану цибулину, але так, щоб вона просто стала м'якою (не до золотавої скоринки!).

Додати підготовлені броколі.

Через 2-3 хвилини додати сир «Янтар» із коробочки та натертий на тертці плавлений сирок.

Влити вершки, посолити, присмачити цукром та спеціями, перемішати.

Готувати ще 2-3 хвилини до розтоплювання сиру (консистенція має стати однорідною та трішки загуснути).

броколі, овочеві страви, овочі, страви з овочів, капуста, цвітна капуста, броколі в янтарі, сир плавлений, броколі з плавленим сиром, сирно-вершковий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2372
Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.
Запіканка з броколі та фаршем
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1397
Чудове рішення для сімейного обіду чи вечері.
Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1600
Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.
Броколі з фаршем у сирному соусі
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1508
Навіть, якщо ви не любите броколі, ви неодмінно зміните своє ставлення до цього корисного овочу, коли приготуєте просту й неймовірно смачну а-ля запіканку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: