Гаряча тема:
- Війна
Раніше я щиро дивувалася, що хтось не любить броколі чи цвітну капусту. В моїй сім’ї ці виключно корисні овочі їдять за обидві щоки усі. Проте неодноразово чула від своїх подруг, що їхні близькі терпіти не можуть ці види капусти, тому їм доводиться постійно шукати способи приховати їх серед інших компонентів. Цей рецепт якщо й не приховає, то вже точно «замаскує» смак броколі. Суцвіття стають ніжними, сирно-вершково-солодкуватими, зникає специфічний капустяний присмак… Але головне, що страва готується швидко й просто!
Інгредієнти:
0,5 кг броколі,
1 велика цибулина,
2 ст. л. вершкового масла,
100 г пастоподібного сиру «Янтар»,
1 плавлений сирок (у мене зі смаком «Овочі-гриль»),
100 мл вершків (15-20%),
мускатний горіх,
сушений гранульований часник,
дрібка цукру, сіль.
Приготування:
Броколі відварити в підсоленій воді буквально 3-5 хвилинок. Відкинути на друшляк й одразу ж занурити під холодну воду (щоб зберегти зелене забарвлення суцвіть капусти).
Нарізати невеликими шматочками.
Обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану цибулину, але так, щоб вона просто стала м'якою (не до золотавої скоринки!).
Додати підготовлені броколі.
Через 2-3 хвилини додати сир «Янтар» із коробочки та натертий на тертці плавлений сирок.
Влити вершки, посолити, присмачити цукром та спеціями, перемішати.
Готувати ще 2-3 хвилини до розтоплювання сиру (консистенція має стати однорідною та трішки загуснути).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: