clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 707

Альмойшавена — улюблена cолодка паляничка іспанських євреїв

Альмойшавена смачна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Альмойшавена смачна як в гарячому, так і холодному вигляді. Фото: автора

Тісто готується буквально за 5 хвилин із найпростіших продуктів.

Процес випікання цікавий та захоплюючий, а в підсумку виходить незвичний, шалено смачний і хрусткий смаколик із цукровою скоринкою. Альмойшавена – це ідеальна випічка до ранкового чаю або кави. Дуже рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

100 г вершкового масла,

200 мл води,

3 яйця,

130 г борошна,

дрібка солі,

ванілін,

3 ст. л. цукру (для посипання),

2 ч. л. кориці (за бажанням).

Приготування:

Заварне тісто: в каструлі закип'ятити воду з маслом (можна навіть використовувати рослинну рафіновану олію для пісного варіанту, в такій же кількості), трохи посолити, додати ванілін. Всипати просіяне борошно (відміряти заздалегідь) і швидко працюючи вінчиком чи ложкою заварити тісто.

Дати йому трохи охолонути й додати по одному яйця, щоразу ретельно вмішуючи (яйця спочатку з тістом не хочуть «дружити», але потім виходить однорідна, м'яка маса). 

Формування: деко встелити пергаментним папером (у мене стандартне квадратне деко з духовки) й змастити маслом. Викласти тісто та розмастити його ложкою тонким шаром (я розрівнювала рукою, змащеною олією).

Зверху рясно посипати цукром та корицею.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180ºС 30-40 хвилин. Через 15-20 хвилин на паляничці з'являться цікаві горбики та пухирці.

Наприкінці альмойшавена повинна бути повністю вкрита «пагорбами та схилами», вона стає рум'яною і сухою на дотик.

Паляничку дістати й поламати великими шматками. Альмойшавена смачна як в гарячому, так і холодному вигляді.

 

солодка випічка, альмойшавена, солодка паляничка, єврейська кухня, кориця, страва іспаньких євреїв

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряно-медовий гарбузовий пиріг із сухофруктами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1098
Випічка з гарбузом – мій фаворит серед смаколиків. Помаранчева, ароматна, ніжна й солодка... Цей дарунок осені чудово поєднуються і з прянощами, і з фруктами-ягодами, і з сиром, і з горіхами...
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1335
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1005
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1379
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: