clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 881

Пенне з беконом, томатами та… коньяком

Алкоголь не відчувається взагалі. Він випаровується, а залишається лише його легкий аромат, який надає страві особливої пікантної нотки.
Алкоголь не відчувається взагалі. Він випаровується, а залишається лише його легкий аромат, який надає страві особливої пікантної нотки. Фото: автора

Варіант смачної, швидкої і ситної вечері.

Одразу ж хочу зазначити, що алкоголь не відчувається взагалі. Він випаровується, а залишається лише його легкий аромат, який надає страві особливої пікантної нотки. Готувати цю пасту не складно, а виходить дуже своєрідна й смачна страва. При цьому залежно від того, які інгредієнти ви візьмете, щоразу може вийти нова інтерпретація пасти.

Інгредієнти:

400 г італійської пасти «пенне»,

100 г бекону,

3 зубки часнику,

1 велика цибулина,

150 мл вершків,

6-7 стиглих помідорів,

50 мл коньяку (у мене віскі; алкоголь має обов’язково бути міцним,  італійці навіть горілку додають),

твердий сир (звісно, краще пармезан, але можна брати будь-який),

базилік,

сіль, перець.

Приготування:

Бекон треба підсмажити на сковорідці, щоб було менше жиру (майже до хрускоту). Додати розчавлений пласким боком ножа часник й готувати до зарум'янювання.

Цибулю нарізати півкільцями й додати на сковорідку.

Влити алкоголь і випарити його наполовину. Додати очищені від шкірки й дрібно нарізані помідори. Смажимо близько 5-7 хвилин.

Наприкінці влити вершки, так щоб вони покрили всю масу, посолити й поперчити.

Закрити кришку й поставити на маленький вогонь. У цей час у підсолену воду засипати пасту. Десь на половині готовності макаронів додати у соус сухий базилік. 

Коли паста буде готовою, злити воду й покласти її у сковорідку до соусу. Ретельно перемішати.

Окремо вже в тарілках посипати сиром та прикрасити листочками базиліку.

паста, крупи та страви з борошна, пенне з беконом томатами та коньяком, пенне, італійська кухня, локшина, макарони

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста лінгвіні в томатно-вершковому соусі – бюджетний варіант
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1077
Лінгвіні — довга пласка й вузька паста, по-італійськи «язички». Подають найчастіше з томатними соусами і морепродуктами.
Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2000
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Mac and Cheese – класичні американські макарони в сирному соусі
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1616
Домашня, затишна, проста й смачна страва. Навіть діти – категорія їдоків вельми примхлива – їдять її з превеликим задоволенням.
Паста із запеченими помідорами чері
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: