Гаряча тема:
- Війна
Одразу ж хочу зазначити, що алкоголь не відчувається взагалі. Він випаровується, а залишається лише його легкий аромат, який надає страві особливої пікантної нотки. Готувати цю пасту не складно, а виходить дуже своєрідна й смачна страва. При цьому залежно від того, які інгредієнти ви візьмете, щоразу може вийти нова інтерпретація пасти.
Інгредієнти:
400 г італійської пасти «пенне»,
100 г бекону,
3 зубки часнику,
1 велика цибулина,
150 мл вершків,
6-7 стиглих помідорів,
50 мл коньяку (у мене віскі; алкоголь має обов’язково бути міцним, італійці навіть горілку додають),
твердий сир (звісно, краще пармезан, але можна брати будь-який),
базилік,
сіль, перець.
Приготування:
Бекон треба підсмажити на сковорідці, щоб було менше жиру (майже до хрускоту). Додати розчавлений пласким боком ножа часник й готувати до зарум'янювання.
Цибулю нарізати півкільцями й додати на сковорідку.
Влити алкоголь і випарити його наполовину. Додати очищені від шкірки й дрібно нарізані помідори. Смажимо близько 5-7 хвилин.
Наприкінці влити вершки, так щоб вони покрили всю масу, посолити й поперчити.
Закрити кришку й поставити на маленький вогонь. У цей час у підсолену воду засипати пасту. Десь на половині готовності макаронів додати у соус сухий базилік.
Коли паста буде готовою, злити воду й покласти її у сковорідку до соусу. Ретельно перемішати.
Окремо вже в тарілках посипати сиром та прикрасити листочками базиліку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: