clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1290

Cербський кох — одночасно і найніжніша випічка, і смачний десерт

Це дуже поширені сербські ласощі. Готуються вони із найпростіших інгредієнтів, але від цього лише виграють.
Це дуже поширені сербські ласощі. Готуються вони із найпростіших інгредієнтів, але від цього лише виграють. Фото: автора

Смаколик буквально тане у роті, завдяки просоченню гарячим молоком. Готується дуже швидко та просто!

Кох у Сербії печуть у кожній родині мало не щонеділі. Це дуже поширені сербські ласощі. Готуються вони із найпростіших інгредієнтів, але від цього лише виграють. Просочений ванільним молоком кох обов'язково відправляють у холодильник, щоб він злегка застиг. Подають десерт у порційних тарілочках і їдять десертними ложечками, адже він дуже ніжний. Проте у вигляді квадратних тістечок кох також виглядає дуже ефектно. Він дуже мені нагадує славнозвісний пиріг «Три молока» від Ектора Хіменеса-Браво, але структура тіста ще ніжніша, практично невагома!

Інгредієнти:

6 ст. л. цукру (для тіста) + 3 ст. л. (в молоко),

4-5 ст. л. манної крупи,

4-5 ст. л. борошна,

6 яєць,

2 пакетика ванільного цукру,

5 г розпушувача,

0,5 л молока.

Приготування:

Відокремити білки від жовтків. Збити білки в міцну піну. Продовжуючи процес, потроху додавати цукор та пакетик ванільного цукру. Ввести по одному жовтки. Обсяг повинен сильно збільшитися. У суміш додати розпушувач, манну крупу, борошно й обережно, тупим боком ложки, все перемішати від країв до середини (тісто виходить дуже рідким, воно більше нагадує пінку чи мус).

Викласти в заздалегідь підготовлену форму (у мене кругла діаметром 35 см з бортиками 5 см). Її слід змастити вершковим маслом і «припудрити» по всій поверхні манкою чи борошном.

Випікати при температурі 180ºС протягом 25-30 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

Поки кох охолоджується, довести до кипіння молоко (але не кип'ятити!). Додати цукор і ванільний цукор. Кох нарізати порційними шматочками у формі й залити гарячим ванільним молоком (рідина повинна ввібратися в тістечко повністю).

Охолодити в холодильнику.

Перед подачею можна притрусити цукровою пудрою та прикрасити гілочкою меліси.

солодка випічка, сербська кухня, сербський кох, кох, пиріг, молочне просочення, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Альмойшавена — улюблена cолодка паляничка іспанських євреїв
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 842
Тісто готується буквально за 5 хвилин із найпростіших продуктів.
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1178
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1604
У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.
Закарпатська пішковта із замороженими ягодами (яблуками або грушами)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1931
Простий бісквітний експрес-пиріг, який завжди входить пишним і смачним!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: