clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 966

Мега-шоколадний пиріг «Шоко тріо» без яєць та вершкового масла

Смаколик дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні.
Смаколик дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні. Фото: автора

Мінімум продуктів, мінімум часу і у вас на столі прекрасний супер-вологий шоколадний тортик.

Цей смаколик буде справжньою спокусою для таких шокоголиків як я. Цікаво, що бісквіт готується без яєць та вершкового масла! Усередині пиріг виходить супер-вологим, а зовні з легкою хрусткою скоринкою. Доповнюють десерт смачнючий пудинговий крем та ганаш. Звідси й походження назви: тріо – це шоколадний бісквіт, шоколадний крем та шоколадна глазур!

Інгредієнти:    

Для бісквіту:

1,5 склянки борошна,

4 ст. л. якісного какао (я використовувала білоруське),

1 ч. л. соди,

1 ст. л. лимонного соку,

200 г цукру,

100 г олії,

цукор ванільний за смаком,

дрібка солі,

200 мл теплої кип’яченої води,

1 ч. л. розчинної кави.

Для пудингового крему:

1 пакетик шоколадного пудингу (40 г),

0,5 л молока,

3-4 ст. л. цукру.

Для шоколадного ганашу:

100 г чорного шоколаду,

50 мл вершків,

50 мл вершкового масла.

Приготування:

У великій мисці змішати сипучі продукти: борошно, сіль, соду та какао. В іншій мисці змішати олію з цукром, додати розчинну каву, лимонний сік і воду. Збити вінчиком до повного розчинення цукру. Потім в суху суміш влити рідку й ретельно перемішати.

Розігріти духовку до 180°С. Роз’ємну форму для випічки (24 см в діаметрі) встелити пергаментом та змастити вершковим маслом. Вилити підготовлене тісто й відправити форму в духовку на 40-45 хвилин.

Готовий пиріг повністю охолодити й розрізати на два коржі (це дуже зручно робити за допомогою спеціальної струни для бісквіту – я колись її придбала й задоволена страшенно!).

Прошарувати бісквіт ще теплим пудинговим кремом (я збирала пиріг-тортик у формі, в якій він випікався).

Для крему: 4-5 ст. л. холодного молока залити пачку пудингу, додати цукор та перемішати. Молоко, яке залишилося довести до кипіння, зняти з вогню і влити тонкою цівкою розведений пудинг. Поставити каструльку знову на плиту та проварити, постійно помішуючи, до загущування.

Для ганашу: закип’ятити молоко з маслом. Покришити в цю суміш шоколад й розмішати до повного розчинення шоколаду. Залити рідким шоколадом пиріг.

Охолодити протягом 4-5 годин. Я поставила в холодильник на ніч. А ще для оздоблення розтопила молочний шоколад, вилила його на фольгу й заморозила. Потім поламала й прикрасила цими шоколадними "скельцями" тортик.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це лише моя авторська інтерпретація цього смаколика. Ви можете прошаровувати пиріг будь яким кремом, або ж взагалі не розрізати його, адже він дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні. А воно, як відомо, чудово смакує і без просочення. Верх пирога також можна прикрасити на свій смак: какао, цукровою пудрою або тертим шоколадом.

торт, торти, солодка випічка, бісквіт, шоколадний бісквіт, шоколадний торт, брауні, пиріг, пудинговий крем, торт з пудингом, торт шоко тріо, ганаш, шоколад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1626
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1797
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Торт «Франкфуртський вінок» - королівський смаколик
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1187
Він хоча й простий у приготуванні, але неймовірно смачний і ніжний. Дивовижно гармонійне поєднання ванілі, лимона, вишні та фундуку!
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1215
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: