Гаряча тема:
- Війна
Цей смаколик буде справжньою спокусою для таких шокоголиків як я. Цікаво, що бісквіт готується без яєць та вершкового масла! Усередині пиріг виходить супер-вологим, а зовні з легкою хрусткою скоринкою. Доповнюють десерт смачнючий пудинговий крем та ганаш. Звідси й походження назви: тріо – це шоколадний бісквіт, шоколадний крем та шоколадна глазур!
Інгредієнти:
Для бісквіту:
1,5 склянки борошна,
4 ст. л. якісного какао (я використовувала білоруське),
1 ч. л. соди,
1 ст. л. лимонного соку,
200 г цукру,
100 г олії,
цукор ванільний за смаком,
дрібка солі,
200 мл теплої кип’яченої води,
1 ч. л. розчинної кави.
Для пудингового крему:
1 пакетик шоколадного пудингу (40 г),
0,5 л молока,
3-4 ст. л. цукру.
Для шоколадного ганашу:
100 г чорного шоколаду,
50 мл вершків,
50 мл вершкового масла.
Приготування:
У великій мисці змішати сипучі продукти: борошно, сіль, соду та какао. В іншій мисці змішати олію з цукром, додати розчинну каву, лимонний сік і воду. Збити вінчиком до повного розчинення цукру. Потім в суху суміш влити рідку й ретельно перемішати.
Розігріти духовку до 180°С. Роз’ємну форму для випічки (24 см в діаметрі) встелити пергаментом та змастити вершковим маслом. Вилити підготовлене тісто й відправити форму в духовку на 40-45 хвилин.
Готовий пиріг повністю охолодити й розрізати на два коржі (це дуже зручно робити за допомогою спеціальної струни для бісквіту – я колись її придбала й задоволена страшенно!).
Прошарувати бісквіт ще теплим пудинговим кремом (я збирала пиріг-тортик у формі, в якій він випікався).
Для крему: 4-5 ст. л. холодного молока залити пачку пудингу, додати цукор та перемішати. Молоко, яке залишилося довести до кипіння, зняти з вогню і влити тонкою цівкою розведений пудинг. Поставити каструльку знову на плиту та проварити, постійно помішуючи, до загущування.
Для ганашу: закип’ятити молоко з маслом. Покришити в цю суміш шоколад й розмішати до повного розчинення шоколаду. Залити рідким шоколадом пиріг.
Охолодити протягом 4-5 годин. Я поставила в холодильник на ніч. А ще для оздоблення розтопила молочний шоколад, вилила його на фольгу й заморозила. Потім поламала й прикрасила цими шоколадними "скельцями" тортик.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це лише моя авторська інтерпретація цього смаколика. Ви можете прошаровувати пиріг будь яким кремом, або ж взагалі не розрізати його, адже він дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні. А воно, як відомо, чудово смакує і без просочення. Верх пирога також можна прикрасити на свій смак: какао, цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: