ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мега-шоколадний пиріг «Шоко тріо» без яєць та вершкового масла

10 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6724
Смаколик дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні.
Смаколик дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні. Фото: автора

Мінімум продуктів, мінімум часу і у вас на столі прекрасний супер-вологий шоколадний тортик.

Цей смаколик буде справжньою спокусою для таких шокоголиків як я. Цікаво, що бісквіт готується без яєць та вершкового масла! Усередині пиріг виходить супер-вологим, а зовні з легкою хрусткою скоринкою. Доповнюють десерт смачнючий пудинговий крем та ганаш. Звідси й походження назви: тріо – це шоколадний бісквіт, шоколадний крем та шоколадна глазур!

Інгредієнти:    

Для бісквіту:

1,5 склянки борошна,

4 ст. л. якісного какао (я використовувала білоруське),

1 ч. л. соди,

1 ст. л. лимонного соку,

200 г цукру,

100 г олії,

цукор ванільний за смаком,

дрібка солі,

200 мл теплої кип’яченої води,

1 ч. л. розчинної кави.

Для пудингового крему:

1 пакетик шоколадного пудингу (40 г),

0,5 л молока,

3-4 ст. л. цукру.

Для шоколадного ганашу:

100 г чорного шоколаду,

50 мл вершків,

50 мл вершкового масла.

Приготування:

У великій мисці змішати сипучі продукти: борошно, сіль, соду та какао. В іншій мисці змішати олію з цукром, додати розчинну каву, лимонний сік і воду. Збити вінчиком до повного розчинення цукру. Потім в суху суміш влити рідку й ретельно перемішати.

Розігріти духовку до 180°С. Роз’ємну форму для випічки (24 см в діаметрі) встелити пергаментом та змастити вершковим маслом. Вилити підготовлене тісто й відправити форму в духовку на 40-45 хвилин.

Готовий пиріг повністю охолодити й розрізати на два коржі (це дуже зручно робити за допомогою спеціальної струни для бісквіту – я колись її придбала й задоволена страшенно!).

Прошарувати бісквіт ще теплим пудинговим кремом (я збирала пиріг-тортик у формі, в якій він випікався).

Для крему: 4-5 ст. л. холодного молока залити пачку пудингу, додати цукор та перемішати. Молоко, яке залишилося довести до кипіння, зняти з вогню і влити тонкою цівкою розведений пудинг. Поставити каструльку знову на плиту та проварити, постійно помішуючи, до загущування.

Для ганашу: закип’ятити молоко з маслом. Покришити в цю суміш шоколад й розмішати до повного розчинення шоколаду. Залити рідким шоколадом пиріг.

Охолодити протягом 4-5 годин. Я поставила в холодильник на ніч. А ще для оздоблення розтопила молочний шоколад, вилила його на фольгу й заморозила. Потім поламала й прикрасила цими шоколадними "скельцями" тортик.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це лише моя авторська інтерпретація цього смаколика. Ви можете прошаровувати пиріг будь яким кремом, або ж взагалі не розрізати його, адже він дуже нагадує шалено-популярне тістечко брауні. А воно, як відомо, чудово смакує і без просочення. Верх пирога також можна прикрасити на свій смак: какао, цукровою пудрою або тертим шоколадом.

торт, торти, солодка випічка, бісквіт, шоколадний бісквіт, шоколадний торт, брауні, пиріг, пудинговий крем, торт з пудингом, торт шоко тріо, ганаш, шоколад

Коментарі:

  Так  Ні, дякую