clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3584

Хребти лосося, запечені в рукаві — смачно та дешево!

Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки!
Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки! Фото: автора

Бюджетна, але дуже смачна страва нашвидкоруч!

У нас на базарах і в супермаркетах останнім часом все більше продаються хребти червоної риби. На відміну від філе сьомги чи лосося — це бюджетний варіант, але не менш смачний. З них можна приготувати безліч найніжніших, поживних і цікавих страв. Пропоную запекти в духовці лососевий хребет із ароматними травами та лимоном у рукаві, який не лише збереже, але ще й примножить вишуканість кожного шматочка цієї рибки. Разом із вареною картоплею або овочевим салатом вийде смачнющий обід! Головне, під час покупки, обирати м'ясисті й ціленькі хребетики.

Інгредієнти:

1 кг хребтів лосося,

сіль, суміш мелених перців,

1 ст. л. сухі трави (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м'ята, орегано, майоран),

1 ст. л. оливкової олії,

1 цибулина,

2 морквини,

половина кореня селери,

1 ст. л. соєвого соусу,

2-3 ст. л. лимонного соку,

дрібка цукру.

Приготування:

Хребти промити холодною водою й розрізати на порційні шматки. Скласти у велику миску, посолити, поперчити, приправити сухими травами, цукром, соєвим соусом, оливковою олією та лимонним соком. Ретельно перемішати й залишити маринуватися на 2-3 години, періодично перевертаючи шматочки (щоб вони зі всіх сторін рівномірно просочилися маринадом).

Цибулю нарізати крупними півкільцями.

Моркву – великими кружальцями.

Селеру подрібнити соломкою.

Додати овочі до риби, перемішати.

Викласти суміш у рукав для запікання, зав’язати з обох боків й розмістити на деко.

Зробити в рукаві декілька проколів зубочисткою й відправити в розігріту духовку. Запікати 30-40 хвилин при температурі 180°С (за 5 хвилин до кінця розрізати рукав).

Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки готове!

Сервірувати страву лимоном та листям салату чи руколи.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: розкажу вам смішну історію, яка напряму стосується процесу приготування цієї стравиJ Коли я купила хребетики й принесла їх додому, чоловік довго сміявся наді мною, точніше, над моїм бажанням нагодувати його «рибними кістками». Проте я вперто вирішила випробувати цей рецепт, який мені порадила кухар нашої редакції (Світланко, щиро дякую! Завжди довіряю твоєму смаку та досвіду!). В результаті ми тільки пошкодували, що купили так мало цієї смакоти! І повірте, їсти там знайдеться що!

сьомга, рукав для запікання, рукав, страви в рукаві, риба та морепродукти, рибні страви, страви з риби, риба, хребти лосося запечені в рукаві, червона риба, хребти лосося, хребти сьомги, сьомга, лосось

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля в рукаві
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3308
Спробуйте запекти картоплю в духовці, і не просто в духовці, а в рукаві із часниковим соусом. Процедура приготування дуже проста, ніяких складнощів немає, проте смак... словами не передати.
Свинина в рукаві з вином, грушами й фініками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1124
Якщо на вечерю у нас така свинина, страва «змітається» повністю незалежно від того, який шматок і на скільки персон я готую
Найніжніші овочево-рибні котлетки з цікавим пікантним соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4598
У який би спосіб не була приготована риба, вона все одно смакує не всім. Однак значна частина противників цього продукту від рибних котлет не відмовиться.
Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2800
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: