Гаряча тема:
- Війна
Випічка з сиру не дарма користується великою популярністю. Вона ЗАВЖДИ виходить м'якою і ніжною, а сирне тісто готується за лічені хвилини! Дуже зручно, що для рогаликів можна використовувати кисломолочний продукт будь-якої жирності, а також, що важливо для людей економних, будь-якої свіжості. До прикладу, у вас вже кілька днів лежить у холодильнику сир, і у нього вже з'явився кислуватий запах. Не біда ! Він чудово підійде для випічки! Що ж до начинки, то тут варіацій мільйон і маленький візок! А оскільки я невиправний шокоголік, то у мене нині класичне поєднання – шоколад із вишнею!
Інгредієнти:
Тісто:
400 г домашнього сиру,
150 г вершкового масла,
400-450 г борошна ,
100 г цукру,
дрібка солі, ванілін,
1 ч. л розпушувача + 0, 5 ч. л соди (погасити соком лимону).
Начинка:
100 г чорного шоколаду,
ягоди вишні без кісочки (консервовані у власному соку, свіжі або заморожені).
Для посипання:
цукрова пудра.
Приготування:
Сир й масло завчасно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. З'єднати їх із ваніліном і перемішати до однорідності (я робила це у млинку, але можна використовувати блендер, сито чи м’ясорубку). В перетерту масляно-сирну суміш просіяти склянку борошна, додати сіль, соду, погасивши її лимонним соком, розпушувач. Ретельно перемішати й всипати борошно, яке залишилося, вимісити (додавайте борошно потроху, аби не додати його занадто багато! Тісто не повинно бути сильно крутим, воно пластичне й добре ліпиться руками, при розкачуванні не пристає до столу. Якщо ж тісто при розкачуванні й скручуванні рогаликів буде липнути, значить борошна мало й треба додати ще трішки).
Скачати тісто в кулю й розділити її на дві рівні частини.
Потім кожну розділити ще навпіл, щоб у вас вийшло 4 шматки тіста. З кожного скачати кульку.
Стіл злегка «припудрити» борошном (я цього не робила, осільки моє сирне тісто було дуже еластичним і абсолютно не липло ані до рук, ані до столу!). По черзі розкачати кожну частину тіста качалкою, щоб вийшла тонка паляничка. Розрізати її на сегменти-трикутнички.
Покласти на кожен трикутничок із широкого боку начинку (я поламала шоколад шматочками, вишню розморозила в друшляку й дала стекти сокові).
Згорнути сегенти трубочкою – від зовнішнього краю до центру, формуючи рогалики.
Викласти рогалики на деко, встелене пергаментом або силіконовим килимком для випікання.
Випікати при 200°С до рум'яної скоринки (в моїй духовці 20 хвилин при режимі «верх-низ» плюс вентилятор без конвекції).
Поки рогалики ще гарячі, щедро посипати їх цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо сир дуже вологий, то тісто виходить занадто ніжним і рогалики в результаті після випікання опускаються. До речі, неодноразово переконалася на власному досвіді, що чим жирніший сир, тим смачнішими виходять смаколики. Але тоді й борошна потрібно буде додавати трохи більше.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: