ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!

3 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9884
Сирна випічка ЗАВЖДИ виходить м'якою і ніжною, а готується за лічені хвилини!
Сирна випічка ЗАВЖДИ виходить м'якою і ніжною, а готується за лічені хвилини! Фото: автора

Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.

Випічка з сиру не дарма користується великою популярністю. Вона ЗАВЖДИ виходить м'якою і ніжною, а сирне тісто готується за лічені хвилини! Дуже зручно, що для рогаликів можна використовувати кисломолочний продукт будь-якої жирності, а також, що важливо для людей економних, будь-якої свіжості. До прикладу, у вас вже кілька днів лежить у холодильнику сир, і у нього вже з'явився кислуватий запах. Не біда ! Він чудово підійде для випічки! Що ж до начинки, то тут варіацій мільйон і маленький візок! А оскільки я невиправний шокоголік, то у мене нині класичне поєднання – шоколад із вишнею!

Інгредієнти:

Тісто:

400 г домашнього сиру,

150 г вершкового масла,

400-450 г борошна ,

100 г цукру,

дрібка солі, ванілін,

1 ч. л розпушувача + 0, 5 ч. л соди (погасити соком лимону).

Начинка:

100 г чорного шоколаду,

ягоди вишні без кісочки (консервовані у власному соку, свіжі або заморожені).

Для посипання:

цукрова пудра.

Приготування:

Сир й масло завчасно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. З'єднати їх із ваніліном і перемішати до однорідності (я робила це у млинку, але можна використовувати блендер, сито чи мясорубку). В перетерту масляно-сирну суміш просіяти склянку борошна, додати сіль, соду, погасивши її лимонним соком, розпушувач. Ретельно перемішати й всипати борошно, яке залишилося, вимісити (додавайте борошно потроху, аби не додати його занадто багато! Тісто не повинно бути сильно крутим, воно пластичне й добре ліпиться руками, при розкачуванні не пристає до столу. Якщо ж тісто при розкачуванні й скручуванні рогаликів буде липнути, значить борошна мало й треба додати ще трішки). 

Скачати тісто в кулю й розділити її на дві рівні частини.

Потім кожну розділити ще навпіл, щоб у вас вийшло 4 шматки тіста. З кожного скачати кульку.

Стіл злегка «припудрити» борошном (я цього не робила, осільки моє сирне тісто було дуже еластичним і абсолютно не липло ані до рук, ані до столу!). По черзі розкачати кожну частину тіста качалкою, щоб вийшла тонка паляничка. Розрізати її на сегменти-трикутнички.

Покласти на кожен трикутничок із широкого боку начинку (я поламала шоколад шматочками, вишню розморозила в друшляку й дала стекти сокові).  

Згорнути сегенти трубочкою – від зовнішнього краю до центру, формуючи рогалики.

Викласти рогалики на деко, встелене пергаментом або силіконовим килимком для випікання.

Випікати при 200°С до рум'яної скоринки (в моїй духовці 20 хвилин при режимі «верх-низ» плюс вентилятор без конвекції). 

Поки рогалики ще гарячі, щедро посипати їх цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо сир дуже вологий, то тісто виходить занадто ніжним і рогалики в результаті після випікання опускаються. До речі, неодноразово переконалася на власному досвіді, що чим жирніший сир, тим смачнішими виходять смаколики. Але тоді й борошна потрібно буде додавати трохи більше.

сирне тісто, сирна випічка, рогалики, печиво, солодка випічка, сир, круасани, вишні, шоколад,сирні рогалики, рогалики з вишнею та шоколадом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую