clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1496

Торт-брауні з бананами й шоколадним мусом

У смаку молочний шоколад і нотки банану. До речі, таким мусом можна доповнити тарт, або перемастити тістечко.
У смаку молочний шоколад і нотки банану. До речі, таким мусом можна доповнити тарт, або перемастити тістечко. Фото: автора

Це одна з тисяч варіацій популярного американського десерту, яка цілком заслужено займе свою нішу у вашому серці.

Рецепт підгледіла в улюбленого кулінарного блогера Андрія Рудьковського. Лише трішки підкорегувала його під себе. Основа цього тортика-десерта – звичайне класичне брауні. Зверху ж – найсмачніший мус, який мені доводилося куштувати! Його легкість може здивувати найсерйозніших любителів таких прошарків. У смаку молочний шоколад і нотки банану. До речі, таким мусом можна наповнити тарт, або перемастити тістечко. Підійде він і як крем для бісквіту. Сам Енді називає його паєм і запевняє, що під час дегустації відбуваються «чарівництво текстур і смаків» та «шоколадний вибух». Хрусткі горішки посилюють харизму цього смаколика своїми ароматами й текстурою. Банан – буквально тане в роті, обволікуючи ваші рецептори солодкістю і в'язкістю структур.

Інгредієнти:

Для брауні:

100 г вершкового масла,

50 г чорного шоколаду,

2 яйця,

55 г цукру,

50 г борошна,

59 г горіхів,

3 банани.

Шоколадно-банановий мус:

170 г вершків 33%,

5 г желатину,

65 мл молока,

40 г банану,

120 г молочного шоколад у.

Форма: 16 см в діаметрі (я брала 21 см, для цього довелося збільшити рецептуру в 1,5 рази).

Приготування:

Брауні: в сотейнику розтопити вершкове масло й темний шоколад (слідкуйте за шоколадом, він легко може розшаруватися, якщо ви його перегрієте), активно змішати інгредієнти.

У чаші міксера з'єднати яйця і цукор (шоколадна маса має стати однорідною і блискучою). Збивати яєчну суміш на високій швидкості міксера до красивої світлої піни й стрічки, яка тягнеться з вінчика.

Продовжуючи збивати масу, влити тонкою цівкою шоколадну суміш.

Просіяти борошно й акуратно перемішати лопаткою.

Ввести будь-які перемелені горіхи (я використовувала лісові горішки).

Вилити тісто у форму (у мене бортики й дно встелені пергаментом; можете зробити французьку сорочку – змастити маслом+притрусити борошном).

Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці, режим «верх-низ», до готовності – приблизно 25-30 хвилин (брауні буде пружинити, якщо натиснути пальцями в центрі). Дати охолонути в тій же формі.

Мус: замочити желатин у крижаній воді (співвідношенні 1: 6). Шоколад скласти в мірну склянку, а молоко поставити на вогонь. Коли воно закипить, швидко вилити його на шоколад. Відразу ж додати набряклий желатин. Добре вимішати лопаткою.

Розім’яти банан виделкою на кшталт пюре. Додати до шоколадної суміші.

Обов'язково пробити отриману масу блендером, щоб отримати емульсію.

Збити холодні вершки.

Обережно влити до них чверть шоколадної маси (намагайтеся робити це тонкою цівкою по колу, щоб не пошкодити піну вершків). Перемішати лопаткою до легкої «мармуровості» і ввести іншу частину шоколадної маси (пам'ятайте, чим менше рухів лопаткою у вершках ви зробите, тим більше обсягу й легкості збережеться в мусі!). Поступово додати всю шоколадну суміш і розмішати мус до однорідності.

Формування: банани розрізати повздовж на дві частини. Бортики форми встелити ацетатною плівкою, щоб мус було простіше потім відокремити (якщо плівки немає, просто ножем пройдетеся потім по застиглому мусу вздовж борту кільця).

Всередину покласти корж брауні й викласти банани.

Вилити мус зверху.

Приберати в холодильник на 4-5 годин, до повної стабілізації шоколаду й желатину.

Зняти форму й ацетатну плівку, встановити торт на решітку.

Декорувати можна какао. Я залила все дзеркальною глазур’ю і прикрасила горішками в шоколаді.

Можна приготувати домашній шоколад.

коли глазур застигне, розріщати на порції.

шоколад, брауні, торт, торти, десерт, десерти, торт-брауні з бананами, брауні з бананами, бананан, шоколад, американська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Брауні шоколадний – американська кулінарна класика
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1457
Цей шоколадний смаколик відомий всім американським дітям.
Брауні на темному пиві з малиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1361
Смачнюче тістечко – мега-шоколадне, мега-вологе, мега-легке!
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1914
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Як приготувати шоколад для торту з какао?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1472
Зробивши це власноруч, можна значно зменшити собівартість багатьох смаколиків.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: