ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Постимо смачно: картопля, тушкована з овочами та печерицями

1 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 25287
Така картопелька легка, корисна, готується на «раз-два» і чудово урізноманітнить пісне меню.
Така картопелька легка, корисна, готується на «раз-два» і чудово урізноманітнить пісне меню. Фото: автора

Швидка, не клопітка й дуже смачна страва, якою можна ласувати не лише в піст.

Рецепт якось побачила в ютубі, там запевняли, що страва має турецьке походження. Така картопелька легка, корисна, готується на «раз-два» і чудово урізноманітнить пісне меню.

Інгредієнти:

300 г печериця (чим дрібніші, тим краще),

5 картоплин,

1 цибулина,

1 морквина,

1 цибуля-порей (лише біла її частина),

2-3 зубки часнику,

200 г консервованих томатів у власному соку (у мене заморожені чері),

зелень для подачі,

чорний перець,

оливкова олія,

сіль, дрібка цукру,

паприка, лавровий листок.

Приготування:

Гриби розрізати надвоє злегка підсмажити на олії.

Додати подрібнену кубиками цибулю та пластинки часнику.

Потім покласти в сковорідку терту моркву. Готувати все разом протягом 10 хвилин.

Додати цибулю-порей.

Перемішати. Додати томати, посолити, поперчити, присмачити цукром та спеціями й тушкувати все до готовності.

Картоплю почистити й нарізати кубиками. Скласти в гусятницю.

Вилити до картоплі овочево-грибну картоплю. Перемішати, покласти лавровий листок.

Накрити кришкою й відправити в духовку при 200ºС.

Тушкувати до готовності, не забуваючи час від часу розмішувати.

Подавати, посипавши зеленню кропу.

 

пісні страви, пісна трапеза, піст, овочеві страви, овочі, страви з картоплі, картопля, гриби, грибні страви, страви з грибів, страви з овочів, картопля з овочами та грибами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую