ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісний маково-апельсиновий торт із консервованими ананасами

30 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 17530
Дуже ароматний та апетитний тортик. Таке собі апельсиново-маково-ананасове диво! Вибух смаку й емоцій!
Дуже ароматний та апетитний тортик. Таке собі апельсиново-маково-ананасове диво! Вибух смаку й емоцій! Фото: автора

Пишний, ніжний, із яскраво вираженим апельсиновим ароматом та ненав’язливою ноткою консервованих ананасів.

На особливу увагу заслуговує апельсиновий крем. Він настільки смачний, що дасть фору багатьом варіантам масляних та вершкових кремів. Можна не заморочуватися і готувати смаколик не у вигляді тортика, а просто спекти один корж та змастити його зверху кремом. Вийде щось на кшталт манника чи маківника.

Інгредієнти:

Для тіста:

160 г борошна,

100 г цукру,

150 г манної крупи,

100 г маку,

1 ст. л. (10 г) картопляного крохмалю,

дрібка солі, ванілін,

сік з 2 апельсинів (240 мл),

цедра 1 апельсина,

2ч. л. розпушувача,

100 мл рафінованої олії.

Для крему:

сік з 3 апельсинів (300 мл),

100 мл соку з консервованих ананасів,

цедра 1 апельсина,

60-100 г цукру (залежить від ступеню кислоти апельсинів),

3-4 ст. л. манної крупи,

1/2 ч. л. кориці.

Для начинки та оздоблення:

банка консервованих ананасів,

мак.

Роз'ємна форма — діаметр 24 см.

Приготування:

Коржі: мак насипати в невеликій сотейник, залити водою, додати 2-3 ст. л. цукру й закип’ятити. Проварити 15 хвилин.

Потім відкинути мак на сито, щоб стекла зайва рідина. Дати охолонути до кімнатної температури.

Апельсини добре помити: з одного зняти цедру, вичавити сік із двох. Змішати сік із олією.

В миску перекласти проварений мак, сіль, ванілін і цукор. Додати манну крупу і все ретельно перемішати.

Просіяти борошно, додати крохмаль, розпушувач і апельсинову цедру. Все ретельно перемішати.

В середині сухої суміші зробити ямку й влити в неї апельсиновий сік разом із олією.

Замішати тісто й дати йому постояти 15-20 хвилин (щоб манка набрякла; тісто має бути як густа сметана).

Перелити суміш у роз’ємну форму, встелену пергаментом (я нічим не змащую). по дну і по бортах.

Випікати при температурі 180ºС годину (до сухої палички) близько 50 хвилин.

Пиріг дістати з форми й викласти на решітку. Коли він повністю охолоне, розрізати на 2 коржі.

Крем: з одного апельсина зняти цедру, а з 3-ох вичавити сік.

Змішати його з консервованим ананасовим соком (я додала ще трішки морквяного соку із м'якоттю, щоб крем був красивого помаранчевого кольору, а саме — замінила ним один апельсин). Налити в сотейник сік із цедрою, всипати цукор, корицю і поставити на плиту. В добре прогрітий (але ще до кипіння!), поступово всипати манну крупу. Варити як звичайну манну кашу, постійно помішуючи до загустіння.

Формування: крем розділити на дві частини. Ще теплим змастити нижній корж.

На нього — шматочки консервованого ананасу.

Накрити верхнім коржем і його зверху теж змастити теплим кремом.

Оздобити тортикверху шматочками ананасів.

Можна зробити обідок по колу коржа з маку та прикрасити цукровими паєтками чи бісеринками.

Дати просочитися протягом декількох годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже ароматний та апетитний тортик. Таке собі апельсиново-маково-ананасове диво! Вибух смаку й емоцій!

 

торти, торт, піст, пісна випічка, пісний торт, пісні страви, пісні рецепти, торт маково-апельсиновий, консервовані ананаси, маківник, манник

Коментарі:

  Так  Ні, дякую