ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Травня, 2020

Капустяний салат із в'яленою журавлиною

8 Травня 2018 р. Христина СИТА. Гурман 1326
Журавлина дарує салату кисло-солодку нотку, але особливого смаку додає цікава заправка.
Журавлина дарує салату кисло-солодку нотку, але особливого смаку додає цікава заправка.

Цей салатик хрусткий, пікантний, і дуже смачний.

Журавлина надає йому кисло-солодку нотку. Але особливу родзинку дарує страві цікава заправка. Готувати ж салат простіше простого. З цим завданням впорається навіть дитина!

Інгредієнти:
0,5 кг капусти,

2 морквини,

жменя журавлини в'яленої,

сіль — за смаком.


Заправка:

1-2 ст. л. натурального несолодкого йогурту,

1 ст. л. соєвого соусу,
лимонний сік - за смаком,

1-2 зубки часнику,

0,5 ст. л. цукру (за бажанням),
суміш перців мелена,

1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати, посолити, розім'яти руками, щоб вона пустила сік. Дати постояти деякий час. Моркву крупно натерти (можна на тертці для корейської моркви). Додати жменю журавлини.

Приготувати заправку: часник розтерти з цукром, влити соус, олію, сік лимона, йогурт (я використовувала домашній, закваску до якого купувала в аптеці).

Спробувати на сіль, перець і вилити у салат. Прикрасити листям кінзи або петрушки.

салати, рецепти від читачів, капуста, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую