Гаряча тема:
- Війна
Про диво-рослину ревінь мріяла ще із зими та за цей час назбирала не один рецепт. Тиждень тому «розжилася» на величезний кущ і наразі потроху експериментую. Тому із задоволенням ділитимуся із вами різними смаколиками із ревенем. Безпосередньо цей рецепт із категорії «просто-швидко-невитратно». Шарлотка виходить пишна, пориста й дуже смачна. «Облагородити» її можна, якщо подати зі збитими вершками, кулькою морозива або ванільним соусом.
Інгредієнти:
5 яєць,
150 г цукру (+декілька столових ложок для ревеню),
150 г борошна,
300 г ревеню,
ванілін,
дрібка солі,
2 ч. л. кориці (для посипання).
Форма – роз’ємна 26 см в діаметрі.
Приготування:
Стебла ревеню ретельно зачистити від плівочки.
Нарізати невеликими шматочками.
Посипати цукром і залишити до його розчинення.
Потім відкинути на сито, щоб стік зайвий сік (я скористалася сушаркою для зелені, аби пришвидшити відділення рідини).
Яєчні жовтки збити з цукром (150 г) та ваніліном (недовго, щоб цукор розійшовся).
Білки збити окремо в міцну піну з дрібкою солі.
Третину збитих білків змішати з жовтками, додати борошно й шматочки ревеню.
Ретельно перемішати масу.
Додати решту білків і обережно перемішати знизу догори.
Тісто викласти в форму, змащену маслом і злегка присипану панірувальними сухарями.
Притрусити зверху корицею (за бажанням).
Випікати 30-35 хвилин при 180 градусах. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Залишити пиріг на деякий час у відкритій духовці, щоб він не осів. потім вийняти з форми та повністю охолодити.
Охолоджену шарлотку притрусити цукровою пудрою та нарізати шматочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: