clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1079

Проста шарлотка з ревенем

Шарлотка виходить пишна, пориста й дуже смачна.
Шарлотка виходить пишна, пориста й дуже смачна. Фото: автора

Нескладний пиріг до домашнього чаювання.

Про диво-рослину ревінь мріяла ще із зими та за цей час назбирала не один рецепт. Тиждень тому «розжилася» на величезний кущ і наразі потроху експериментую. Тому із задоволенням ділитимуся із вами різними смаколиками із ревенем. Безпосередньо цей рецепт із категорії «просто-швидко-невитратно». Шарлотка виходить пишна, пориста й дуже смачна. «Облагородити» її можна, якщо подати зі збитими вершками, кулькою морозива або ванільним соусом.

Інгредієнти:

5 яєць,

150 г цукру (+декілька столових ложок для ревеню),

150 г борошна,

300 г ревеню,

ванілін,

дрібка солі,

2 ч. л. кориці (для посипання).

Форма – роз’ємна 26 см в діаметрі.

Приготування:

Стебла ревеню ретельно зачистити від плівочки.

Нарізати невеликими шматочками.

Посипати цукром і залишити до його розчинення.

Потім відкинути на сито, щоб стік зайвий сік (я скористалася сушаркою для зелені, аби пришвидшити відділення рідини).

Яєчні жовтки збити з цукром (150 г) та ваніліном (недовго, щоб цукор розійшовся).

Білки збити окремо в міцну піну з дрібкою солі.

Третину збитих білків змішати з жовтками, додати борошно й шматочки ревеню.

Ретельно перемішати масу.

Додати решту білків і обережно перемішати знизу догори.

Тісто викласти в форму, змащену маслом і злегка присипану панірувальними сухарями.

Притрусити зверху корицею (за бажанням).

Випікати 30-35 хвилин при 180 градусах. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Залишити пиріг на деякий час у відкритій духовці, щоб він не осів. потім вийняти з форми та повністю охолодити.

Охолоджену шарлотку притрусити цукровою пудрою та нарізати шматочками.

 

бісквіт, шарлотка, солодка випічка, пиріг, ревінь, шарлотка з ревенем, пиріг з ревенем, випічка з ревенем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2256
Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.
Закарпатська пішковта із замороженими ягодами (яблуками або грушами)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3138
Простий бісквітний експрес-пиріг, який завжди входить пишним і смачним!
Дуже смачна шарлотка-лінивиця з абрикосами

Світлана ЯСЬКОВА 1777
Дорогі господині, в кулінарному світі існує безліч рецептів шарлотки, але такого я не зустрічала.
Пряна грушева шарлотка з білковою «шапочкою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1340
Проста, але дивовижно смачна випічка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: