Гаряча тема:
- Війна
Якщо ви любите літні ягідні пироги, вишукані, ароматні й легкі, то цей рецепт ваш. Я їх просто обожнюю! А найулюбленіші мої смаколики — паї та тарти, в яких мінімум тіста та багато-багато начинки! Цей пиріг печу щоліта з різними ягодами, проте найбільше він подобається мені з вишнею. Її кислинка просто ідеально підкреслює солодкість сметанної заливки, перетворюючи простий звичайний пай на вишуканий десерт.
Інгредієнти:
Для тіста:
2,5 склянки борошна,
3 ч. л. розпушувача,
сіль на кінчику ножа,
200 г цукру,
200 г вершкового масла,
200 г сметани,
2 яйця,
ванілін.
Для начинки:
вишня (я беру 1 кг без кісточки, але кількість залежить від розміру вашого дека),
500 г сметани (можна магазинну 20%),
2 ст. л. картопляного крохмалю,
цукор за смаком (у мене 4 ст. л. з гіркою для заливки+4 ст. л. для ягід),
ванілін,
мигдальна есенція.
Склянка — 200 г. Форма кругла низька — діаметр 38 см.
Приготування:
Видалити з вишні кісточки, засипати цукром та залишити на 3-4 години, час від часу помішуючи ягоди. Поки відкинути на сито, щоб стік сік.
Змішати борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, ванілін із маслом (масло попередньо потримати при кімнатній температурі, щоб розм'якло, але не розтоплювати!). Додати по одному яйця й сметану, все перемішати та поступово всипати борошно. Замісити тісто (краще робити це силіконової лопаткою, адже воно м'яке і липке).
Викласти тісто на деко (я встеляю його пергаментом і змащую маргарином). Долонями, змоченими в олії або холодній воді, розпластати пиріг так, щоб краї утворили бортики.
Посипати все злегка крохмалем і викласти просочену цукровим сиропом вишню.
Сметану збити з крохмалем, ваніліном, мигдальною есенцією і цукром. Залити кремом ягоди.
Випікати в розігрітій до 180ºС духовці 35-45 хвилин.
Охолодити пай повністю і лише тоді розрізати (краще в холодильнику; я залишаю на ніч і нарізаю зранку – так пиріг мені здається ще смачнішим).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: