clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 453

Шоколадний пиріг з… кабачків «Хуторянка»

Всі, кого я пригощала цим смаколиком, так і не змогли відгадати на основі чого зроблено тісто.
Всі, кого я пригощала цим смаколиком, так і не змогли відгадати на основі чого зроблено тісто. Фото: автора

Дізналася цей рецепт ще минулоріч, але довго не наважувалася спекти, а коли все ж таки приготувала, дуже шкодувала, що сезон кабачків скінчився.

Пропоную вашій увазі смачнючий шоколадний пиріжок із кабачками й корицею. В спеченому вигляді кабачки взагалі не відчуваються. Більше того, всі, кого я пригощала цим смаколиком, так і не змогли відгадати на основі чого зроблено тісто. Чимось ця випічка нагадує морквяну чи гарбузову, але вона нейтральніша. Проте дуже смачна! Пряні нотки кориці якнайкраще підкреслюють шоколадне тісто. До речі, «Хуторянку» можна готувати і з гарбузом, коли сезон кабачків скінчиться. Теж виходить неймовірний смаколик!

Інгредієнти:

600 г кабачків (в натертому вигляді),

2 яйця,

1 склянка цукру,

0,5 склянки олії без запаху,

2 склянки борошна,

2 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. кориці,

2 ч. л. какао,

дрібка солі,

ванілін.

P.S. форма діаметром 26 см, склянка – 250 мл.

Приготування:

Кабачок почистити від насіння та шкірочки, натерти на крупній тертці (повинно вийти не менше 2 склянок тертої маси).

Відтиснути від зайвого соку й додати цукор, сіль, ванілін, яйце, олію. Ретельно розмішати.

Потім просіяти борошно з розпушувачем, корицею і какао. Знову ретельно перемішати (тісто виходить рідке).

Форму встелити пергаментом, змастити маслом, бортики притрусити борошном.

Вилити тісто у форму.

Випікати при 180-200°С близько 50 хвилин. Перевіряти готовність зубочисткою.

 Корж охолодити, посипати цукровою пудрою какао або корицею.

І розріз:

гарбузовий пиріг, гарбузова випічка, солодка випічка, пиріг з кабачками, шоколадна випічка, шоколадний пиріг, пиріг хуторянка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряно-медовий гарбузовий пиріг із сухофруктами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1935
Випічка з гарбузом – мій фаворит серед смаколиків. Помаранчева, ароматна, ніжна й солодка... Цей дарунок осені чудово поєднуються і з прянощами, і з фруктами-ягодами, і з сиром, і з горіхами...
Королівський гарбузовий пиріг із шоколадним пудингом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1254
Це просто нереальна випічка, справжній вибух смаку!
Гарбузовий торт із сирно-вершковим кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 889
Гарбузова випічка найдомашніша! Вона зігріває в негоду чудовим ароматом, своїм розкішним яскраво-помаранчевим кольором, подарує відчуття комфорту й затишку.
Гарбузовий пиріг із чорносливом: традиційний американський десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: