Гаряча тема:
- Війна
Пропоную вашій увазі смачнючий шоколадний пиріжок із кабачками й корицею. В спеченому вигляді кабачки взагалі не відчуваються. Більше того, всі, кого я пригощала цим смаколиком, так і не змогли відгадати на основі чого зроблено тісто. Чимось ця випічка нагадує морквяну чи гарбузову, але вона нейтральніша. Проте дуже смачна! Пряні нотки кориці якнайкраще підкреслюють шоколадне тісто. До речі, «Хуторянку» можна готувати і з гарбузом, коли сезон кабачків скінчиться. Теж виходить неймовірний смаколик!
Інгредієнти:
600 г кабачків (в натертому вигляді),
2 яйця,
1 склянка цукру,
0,5 склянки олії без запаху,
2 склянки борошна,
2 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. кориці,
2 ч. л. какао,
дрібка солі,
ванілін.
P.S. форма діаметром 26 см, склянка – 250 мл.
Приготування:
Кабачок почистити від насіння та шкірочки, натерти на крупній тертці (повинно вийти не менше 2 склянок тертої маси).
Відтиснути від зайвого соку й додати цукор, сіль, ванілін, яйце, олію. Ретельно розмішати.
Потім просіяти борошно з розпушувачем, корицею і какао. Знову ретельно перемішати (тісто виходить рідке).
Форму встелити пергаментом, змастити маслом, бортики притрусити борошном.
Вилити тісто у форму.
Випікати при 180-200°С близько 50 хвилин. Перевіряти готовність зубочисткою.
Корж охолодити, посипати цукровою пудрою какао або корицею.
І розріз:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: