Гаряча тема:
- Війна
Начинка в «гніздечках» може бути будь-якою: шинка, варені або смажені овочі й навіть крупа (рис, кус-кус, гречка, полента, булгур тощо). Нічого складного в приготуванні немає, а виходить смачна та цікава страва, яку навіть не соромно подати на святковий стіл.
Інгредієнти:
500 г курячого фаршу,
1 яйце,
200 г грибів (у мене лісові, але можна використовувати й печериці),
1 зубок часнику,
1 велика цибулина,
1 морквина,
100 г твердого сиру («Едам», «Гауда»),
100 г м’якого адигейського сиру,
сіль та дрібка цукру,
суміш перців свіжозмелена,
карі,
хмелі-сунелі.
Приготування:
В сковорідку налити трохи олії, викласти подрібнені гриби (в мене, як я вже зазначала лісові, попередньо відварені та заморожені; печериці відварювати не потрібно). Додати часник, вичавлений через прес, обсмажити.
Перекласти гриби на тарілку, а в сковорідку викласти дрібно нарізану цибулю, злегка обсмажити, потім додати терту моркву, посолити, присмачити цукром й спасерувати все разом до готовності. Обсмажені овочі додати в курячий фарш, перемішати.
Вибити яйце, якщо потрібно – досолити. Покласти спеції та перець, ретельно вимішати. Деко встелити пергаментом. З фаршу сформувати невеличкі кульки однакового розміру й у кожній по центру зробити заглиблення (формуємо «гніздечка»).
Заповнити ці «ямки» обсмаженими грибами.
Обидва види сиру натерти на тертці й перемішати. Посипати гніздечка сирною сумішшю.
Влити на деко трішки бульйону (чи води) й запікати до розплавлювання сиру й готовності котлеток (15-20 хвилин) при 200 градусах.
Найкраще страва смакує у гарячому вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: