ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М'ясні «гніздечка» з грибами та сирним міксом

29 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6475
Якщо сім'ю вже не здивуєш звичайними котлетами, то почастуйте рідних «гніздечками» з курячого фаршу з грибною начинкою.
Якщо сім'ю вже не здивуєш звичайними котлетами, то почастуйте рідних «гніздечками» з курячого фаршу з грибною начинкою. Фото: автора

Якщо сім'ю вже не здивуєш звичайними котлетами, то пропоную приготувати їх із курячого фаршу з грибною начинкою.

Начинка в «гніздечках» може бути будь-якою: шинка, варені або смажені овочі й навіть крупа (рис, кус-кус, гречка, полента, булгур тощо). Нічого складного в приготуванні немає, а виходить смачна та цікава страва, яку навіть не соромно подати на святковий стіл.

Інгредієнти:

500 г курячого фаршу,

1 яйце,

200 г грибів (у мене лісові, але можна використовувати й печериці),

1 зубок часнику,

1 велика цибулина,

1 морквина,

100 г твердого сиру («Едам», «Гауда»),

100 г м’якого адигейського сиру,

сіль та дрібка цукру,

суміш перців свіжозмелена,

карі,

хмелі-сунелі.

Приготування:

В сковорідку налити трохи олії, викласти подрібнені гриби (в мене, як я вже зазначала лісові, попередньо відварені та заморожені; печериці відварювати не потрібно). Додати часник, вичавлений через прес, обсмажити.

Перекласти гриби на тарілку, а в сковорідку викласти дрібно нарізану цибулю, злегка обсмажити, потім додати терту моркву, посолити, присмачити цукром й спасерувати все разом до готовності. Обсмажені овочі додати в курячий фарш, перемішати.

Вибити яйце, якщо потрібно – досолити. Покласти спеції та перець, ретельно вимішати. Деко встелити пергаментом. З фаршу сформувати невеличкі кульки однакового розміру й у кожній по центру зробити заглиблення (формуємо «гніздечка»).

Заповнити ці «ямки» обсмаженими грибами.

Обидва види сиру натерти на тертці й перемішати. Посипати гніздечка сирною сумішшю.

Влити на деко трішки бульйону (чи води) й запікати до розплавлювання сиру й готовності котлеток (15-20 хвилин) при 200 градусах.

Найкраще страва смакує у гарячому вигляді.

котлети, фарш, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, м`ясні гніздечка з грибами, гриби, страви з грибами, грибні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую