ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада, 2019
3 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 3132

"Яблука в тісті" від шеф-кухаря Медіа-корпорації "Є" Світлани Пирожок


"За бажанням можна начиняти яблучка солодкою сирною масою, або ж горіхами, сухофруктами та медом", - каже Світлана Пирожок. Фото: Тетяна Яровенко

Готувати цей смаколик досить швидко й просто, а виходить він настільки смачним, що важко не з'їсти усе й одразу.

Якщо неочікувано завітали гості, або ж ви просто хочете пригостити смачним десертом свою сім’ю – цей рецепт саме для вас! Часу на приготування йде мінімум, адже використовується готове листкове тісто. А ще цей смаколик дуже лаконічний: у ньому лише декілька інгредієнтів - яблука, яйце, цукор і, відповідно, тісто. Проте результат перевершить всі ваші очікування. 

Інгредієнти:

10 великих яблук,

0,5 кг готового листкового тіста,

1 яйце,

0,5 склянки цукру.

Приготування:

Яблука помити й за допомогою спеціального пристосування вийняти серцевину.

Тісто розкачати та нарізати тонкими смужками завширшки близько 2 см.

Підготовлені яблука обгорнути смужками тіста.

Деко встелити пергаментом і викласти на нього яблучні заготовки. Змастити їх яйцем.

Притрусити цукром (за бажанням можна попередньо начинити яблучка солодкою сирною масою, або ж горіхами, сухофруктами та медом).

Якщо полюбляєте корицю, можна посипати яблучка і нею. Відправити в попередньо розігріту до 200-220°С духовку. Випікати 20-25 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: десерт виходить неймовірно привабливим, дуже смачним і малокалорійним, адже тіста в ньому мінімум, а основна складова - це ароматне печене яблучко.

випічка з яблуками, солодка випічка, рецепт від шеф-кухаря, яблука в тісті, Пирожок Світлана, яблука в хустинках, листковпе тісто, яблука

Коментарі:

До теми

Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2109
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 8157
Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.
Швидка соковита шарлотка «Лінивиця» з помадкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2923
Найпростіший та найшвидший рецепт, який лише можна вигадати.
Нетрадиційний сирний бісквіт із яблуками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1935
Дуже ніжна та повітряна випічка з соковитимити карамелізованими яблучками та кисленькими ягідками.
Показати ще
  Так  Ні, дякую