clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 3558

Постимо смачно: Спаржева квасоля по-корейськи

Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше – співвідношення солі, оцту, спецій та цукру в ньому ідеально збалансоване!
Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше – співвідношення солі, оцту, спецій та цукру в ньому ідеально збалансоване! Фото: автора

Яскравий, насичений та пікантний салатик, як сама Азія!

Спаржева квасоля готується дуже просто й маринується досить швидко, а результат неодмінно вам сподобається! Цей рецепт є базовим, тому ви завжди можете додавати спеції на свій смак. В "Гурмані" вже є один рецепт стручкової квасолі по-корейськи, але він дещо відрізняється і за технологією приготування, і за смаком. А саме: перший варіант передбачає наявність червоної цибулі та заправляється холодним маринадом, а новий - заливається гарячою заправкою на основі кунжутного насіння. Як на мене, то останній варіант більш вдалий. Хоча, як відомо, "на смак та колір всі олівчики різні"laughing, тому варто спробувати обидва рецепти, щоб обрати для себе найкращий.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),

3 середні морквини,

0,5 головки часнику,

3 ст. л. рисового оцту (можна замінити винним, яблучним тощо),

1,5 ст. л. цукру,

1 ст. л. солі,

0,5 ч. л. чорного меленого перцю,

червоний мелений перець — на кінчику ножа,

1 ч. л. меленого коріандру,

50 мл олії,

2 ст. л. кунжуту.

ПРИГОТУВАННЯ:

Спаржеву квасолю трішки розморозити й покласти в окріп. Варити рівно 5 хвилин.

Потім одразу ж відкинути на сито й занурити в холодну, буквально льодяну воду (щоб стручки не стали болотного неапетитного кольору, а зберегли свій яскраво-зелений).

Моркву натерти на тертці для «корейки».

З’єднати квасолю та моркву. В центрі зробити невеличке поглиблення й вичавити всередину часник.

Добре розігріти на сковорідці олію й покласти у неї всі підготовлені спеції. Одразу ж додати насіння кунжуту. Порахувати 10 секунд і вимкнути вогонь (цього часу цілком вистачить, щоб прянощі поділилися з олією своїм ароматом, а кунжут злегка підсмажився).

Вилити кунжутно-пряну заправку зверху на часник (у цей момент кухнею розповсюджується просто неймовірний аромат!).

Додати до салату сіль та цукор, влити оцет. Все ретельно вимішати, щоб кожен стручок просочився заправкою, а цукор та сіль розчинилися.

Відправити закуску маринуватися в холодильник на добу. Періодично перемішувати, піднімаючи з дна пряний маринад.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: баланс солі, оцту, спецій та цукру тут підібрано ідеально! Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше. Тепер планую зробити в такому маринаді моркву по-корейськи. Рекомендую готувати одразу ж подвійну порцію, оскільки з кожним днем салатик стає все смачнішим. Найбільше він смакував нам на третій день. Тим паче, що закуска чудово зберігається в холодильнику.

 

 

по-корейськи, закуски, закуска, салат, салати, піст, пісні страви, страви для посту, постимо смачно, пісні салати, корейська кухня, спаржева квасоля по-корейськи, спаржева квасоля, стручкова квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кабачки по-корейськи на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9212
Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.
Корейський м’ясний салат — «зникає» на святковому столі першим!
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2374
В міру гостренький, пікантний, соковитий салатик, який можна готувати з будь-якого м’яса.
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 6086
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 4660
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: