ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Постимо смачно: Спаржева квасоля по-корейськи

12 Березня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11776
Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше – співвідношення солі, оцту, спецій та цукру в ньому ідеально збалансоване!
Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше – співвідношення солі, оцту, спецій та цукру в ньому ідеально збалансоване! Фото: автора

Яскравий, насичений та пікантний салатик, як сама Азія!

Спаржева квасоля готується дуже просто й маринується досить швидко, а результат неодмінно вам сподобається! Цей рецепт є базовим, тому ви завжди можете додавати спеції на свій смак. В "Гурмані" вже є один рецепт стручкової квасолі по-корейськи, але він дещо відрізняється і за технологією приготування, і за смаком. А саме: перший варіант передбачає наявність червоної цибулі та заправляється холодним маринадом, а новий - заливається гарячою заправкою на основі кунжутного насіння. Як на мене, то останній варіант більш вдалий. Хоча, як відомо, "на смак та колір всі олівчики різні"laughing, тому варто спробувати обидва рецепти, щоб обрати для себе найкращий.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),

3 середні морквини,

0,5 головки часнику,

3 ст. л. рисового оцту (можна замінити винним, яблучним тощо),

1,5 ст. л. цукру,

1 ст. л. солі,

0,5 ч. л. чорного меленого перцю,

червоний мелений перець — на кінчику ножа,

1 ч. л. меленого коріандру,

50 мл олії,

2 ст. л. кунжуту.

ПРИГОТУВАННЯ:

Спаржеву квасолю трішки розморозити й покласти в окріп. Варити рівно 5 хвилин.

Потім одразу ж відкинути на сито й занурити в холодну, буквально льодяну воду (щоб стручки не стали болотного неапетитного кольору, а зберегли свій яскраво-зелений).

Моркву натерти на тертці для «корейки».

З’єднати квасолю та моркву. В центрі зробити невеличке поглиблення й вичавити всередину часник.

Добре розігріти на сковорідці олію й покласти у неї всі підготовлені спеції. Одразу ж додати насіння кунжуту. Порахувати 10 секунд і вимкнути вогонь (цього часу цілком вистачить, щоб прянощі поділилися з олією своїм ароматом, а кунжут злегка підсмажився).

Вилити кунжутно-пряну заправку зверху на часник (у цей момент кухнею розповсюджується просто неймовірний аромат!).

Додати до салату сіль та цукор, влити оцет. Все ретельно вимішати, щоб кожен стручок просочився заправкою, а цукор та сіль розчинилися.

Відправити закуску маринуватися в холодильник на добу. Періодично перемішувати, піднімаючи з дна пряний маринад.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: баланс солі, оцту, спецій та цукру тут підібрано ідеально! Зі всіх корейських салатів цей мені сподобався найбільше. Тепер планую зробити в такому маринаді моркву по-корейськи. Рекомендую готувати одразу ж подвійну порцію, оскільки з кожним днем салатик стає все смачнішим. Найбільше він смакував нам на третій день. Тим паче, що закуска чудово зберігається в холодильнику.

 

 

по-корейськи, закуски, закуска, салат, салати, піст, пісні страви, страви для посту, постимо смачно, пісні салати, корейська кухня, спаржева квасоля по-корейськи, спаржева квасоля, стручкова квасоля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую