clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 777

Ідеальна ягідна білкова глазур для пасок

Можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою.
Можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою. Фото: автора

Великодня класика – це безумовно, біла глазур, однак, іноді можна дозволити собі й невеличкі відхилення від традицій.

Паски з кольоровою глазур'ю виглядають особливо святково та вишукано. Використовувати харчові барвники не вихід, адже хочеться, аби великодня випічка була не лише красивою, але й корисною. Саме час згадати про натуральні – соки й пюре ягід. Так ви не лише розвантажите морозильну камеру до настання нового врожаю, але й зробите смак своєї традиційної улюбленої паски цікавішим, надаючи їй нотки новизни. Адже ягідна глазур - це ще й дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 яєчний білок,

150 г цукрової пудри,

3-4 ст. л. ягідного пюре (перетертого крізь ситечко, без насінинок та шкірочок).

ПРИГОТУВАННЯ:

Збийте білок до пишної піни. Потім, не припиняючи збивання на максимальній потужності міксера, поступово додати цукрову пудру (вводити її буквально по 1 ч. л.).

Ягоди розморозити та перетерти крізь сито, щоб отримати середньої густини пюре (підійде смородина, порічки, чорниці, вишня, полуниця, малина тощо). Продовжуючи збивати, краплями влити ягідне пюре у збиті білки.

Змастити верх паски (НЕ гарячої!) глазур’ю та дати їй добре застигнути. Прикрасити пасочки на свій смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою.

Цікаві візерунки виходять, якщо спочатку нанести білу глазур, а на неї зробити декілька крапель ягідної. Швидко, не даючи їм застигнути, за допомогою сірника, зубочистки чи дерев’яної шпажки зробити довільні візерунки (просто розтягуючи кольорову глазур по білій).

Вмикайте фантазію і творіть!

А можна дати білій глазурі підсохнути, а зверху зробити написи чи малюночки кольоровою. Теж виходить дуже красиво.

Як правильно наносити глазур на паски та з тонкощами її приготування можна ознайомитися ТУТ.

паска, глазур, Великдень, великодня смакота, десерти, ягідна білкова глазур, білкова глазур, десерт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 14351
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3650
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 837
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 615
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: