clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 962

Ідеальна ягідна білкова глазур для пасок

Можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою.
Можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою. Фото: автора

Великодня класика – це безумовно, біла глазур, однак, іноді можна дозволити собі й невеличкі відхилення від традицій.

Паски з кольоровою глазур'ю виглядають особливо святково та вишукано. Використовувати харчові барвники не вихід, адже хочеться, аби великодня випічка була не лише красивою, але й корисною. Саме час згадати про натуральні – соки й пюре ягід. Так ви не лише розвантажите морозильну камеру до настання нового врожаю, але й зробите смак своєї традиційної улюбленої паски цікавішим, надаючи їй нотки новизни. Адже ягідна глазур - це ще й дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 яєчний білок,

150 г цукрової пудри,

3-4 ст. л. ягідного пюре (перетертого крізь ситечко, без насінинок та шкірочок).

ПРИГОТУВАННЯ:

Збийте білок до пишної піни. Потім, не припиняючи збивання на максимальній потужності міксера, поступово додати цукрову пудру (вводити її буквально по 1 ч. л.).

Ягоди розморозити та перетерти крізь сито, щоб отримати середньої густини пюре (підійде смородина, порічки, чорниці, вишня, полуниця, малина тощо). Продовжуючи збивати, краплями влити ягідне пюре у збиті білки.

Змастити верх паски (НЕ гарячої!) глазур’ю та дати їй добре застигнути. Прикрасити пасочки на свій смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна наносити ягідну глазур не повністю, а скомбінувати її із білою.

Цікаві візерунки виходять, якщо спочатку нанести білу глазур, а на неї зробити декілька крапель ягідної. Швидко, не даючи їм застигнути, за допомогою сірника, зубочистки чи дерев’яної шпажки зробити довільні візерунки (просто розтягуючи кольорову глазур по білій).

Вмикайте фантазію і творіть!

А можна дати білій глазурі підсохнути, а зверху зробити написи чи малюночки кольоровою. Теж виходить дуже красиво.

Як правильно наносити глазур на паски та з тонкощами її приготування можна ознайомитися ТУТ.

паска, глазур, Великдень, великодня смакота, десерти, ягідна білкова глазур, білкова глазур, десерт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1072
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Сирна паска «Смугастий квартет»
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1533
Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!
Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2403
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Карамельно-бананова сирна паска з фініками, горіхами та родзинками
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 893
Це така неймовірна смакота, що відірватися неможливо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: