Гаряча тема:
- Війна
Справжній український борщ, зазвичай, має насичений червоний колір. Проте в багатьох господинь виникає іноді проблема – зварений буряковий суп швидко «вицвітає» і стає блідо-рожевим. Хочу поділитися з вами деякими порадами, слідуючи яким ваш борщик завжди виходитиме яскраво-червоним!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г м'яса (свинина або яловичина, бажано на кісточці),
200 г квасолі,
4-5 картоплин,
200-250 г капусти,
1 цибулина,
1 морквина,
3 ст. л. томатної пасти,
1-2 буряки,
1 ст. л. яблучного оцту,
зелень (кріп, петрушка),
2-3 зубки часнику,
100 г сала,
сіль,
1 ст. л. цукру,
червоний мелений перець,
паприка,
лавровий листок.
ПРИГОТУВАННЯ:
М'ясо потрібно відварити близько півгодини (яловичина вариться довше). Потім у бульйон додати замочену звечора квасолю й варити ще півгодини (до напівготовності квасолі).
Картоплю нарізати кубиками і покласти в бульйон. Після закипання варити 15 хвилин.
Капусту слід тонко нашаткувати.
Покласти в каструлю, довести до кипіння і поварити 7-10 хвилин.
Сирий буряк слід нарізати тонкою соломкою (можна натерти на тертці – кому як більше подобається).
Обсмажити в олії на сковорідці протягом декількох хвилин.
Додати цукор, дрібку солі та 1 ст. л. яблучного оцту. Тушкувати все разом до готовності буряка.
Приготувати засмажку: моркву слід натерти на тертці з грубими вічками, а цибулю нарізати невеликими кубиками.
Овочі обсмажити на олії до золотавого кольору.
Потім додати до них томатну пасту. Тушкувати все разом декілька хвилин.
Додати засмажку в бульйон із вареними квасолею, капустою і картоплею, перемішати й варити декілька хвилин. Посолити, поперчити, покласти всі спеції та лавровий листок. Щоб колір борщу був яскравим і насиченим, існує один головний секрет: пасерований буряк відправляється в каструлю лише наприкінці приготування страви. Після цього страві треба дати закипіти й варити ще 10 хвилин.
Приготування часникової заправки: в класичний український борщ обов’язково кладуть свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю і зеленню. Змолоти його можна у млинку, або ж скористатися блендером.
Цю ароматну суміш слід покласти в киплячий готовий борщ, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати страві настоятися не менше, ніж півгодини (чим довше, тим краще!). Готовий борщ подавати зі сметаною.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я завжди роблю трішки більше меленої суміші сала з часником та зеленню й подаю до столу, щоб за бажанням її можна було намащувати на хліб).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: