clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2716

Український борщ, який завжди виходить насичено червоним

Щоб борщ завжди мав красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!
Щоб борщ завжди мав красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил! Фото: автора

Рецептів його приготування безліч і в кожної господині є свої секрети, які роблять цю першу страву унікальною. Однак, щоб вона зберегла еталонний красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!

Справжній український борщ, зазвичай, має насичений червоний колір. Проте в багатьох господинь виникає іноді проблема – зварений буряковий суп швидко «вицвітає» і стає блідо-рожевим. Хочу поділитися з вами деякими порадами, слідуючи яким ваш борщик завжди виходитиме яскраво-червоним!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г м'яса (свинина або яловичина, бажано на кісточці),

200 г квасолі,

4-5 картоплин,

200-250 г капусти,

1 цибулина,

1 морквина,

3 ст. л. томатної пасти,

1-2 буряки,

1 ст. л. яблучного оцту,

зелень (кріп, петрушка),

2-3 зубки часнику,

100 г сала,

сіль,

1 ст. л. цукру,

червоний мелений перець,

паприка,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо потрібно відварити близько півгодини (яловичина вариться довше). Потім у бульйон додати замочену звечора квасолю й варити ще півгодини (до напівготовності квасолі).

Картоплю нарізати кубиками і покласти в бульйон. Після закипання  варити 15 хвилин.

Капусту слід тонко нашаткувати.

Покласти в каструлю, довести до кипіння і поварити 7-10 хвилин.

Сирий буряк слід нарізати тонкою соломкою (можна натерти на тертці – кому як більше подобається).

Обсмажити в олії на сковорідці протягом декількох хвилин.

Додати цукор, дрібку солі та 1 ст. л. яблучного оцту. Тушкувати все разом до готовності буряка.

Приготувати засмажку: моркву слід натерти на тертці з грубими вічками, а цибулю нарізати невеликими кубиками.

Овочі обсмажити на олії до золотавого кольору.

Потім додати до них томатну пасту. Тушкувати все разом декілька хвилин.

Додати засмажку в бульйон із вареними квасолею, капустою і картоплею, перемішати й варити декілька хвилин. Посолити, поперчити, покласти всі спеції та лавровий листок. Щоб колір борщу був яскравим і насиченим, існує один головний секрет: пасерований буряк відправляється в каструлю лише наприкінці приготування страви. Після цього страві треба дати закипіти й варити ще 10 хвилин.

Приготування часникової заправки: в класичний український борщ обов’язково кладуть свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю і зеленню. Змолоти його можна у млинку, або ж скористатися блендером.

Цю ароматну суміш слід покласти в киплячий готовий борщ, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати страві настоятися не менше, ніж півгодини (чим довше, тим краще!). Готовий борщ подавати зі сметаною.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я завжди роблю трішки більше меленої суміші сала з часником та зеленню й подаю до столу, щоб за бажанням її можна було намащувати на хліб).

перші страви, борщ, суп, супи, українська кухня, червоний борщ, український борщ

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Томатний суп із кльоцками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3214
Легка й смачна перша страва. Готується дуже просто, а смак приголомшливий!
Зелений борщ від Ігоря Місевича
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2461
Здається, що може бути простішим, ніж зелений борщ? Але це ви просто ще не куштували борщ за рецептом колишнього учасника «МайстерШеф» Ігоря Місевича!
Червоний борщ із... «сирим» смородиновим варенням
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Завдяки ягодам смак першої страви стає багатшим та свіжішим!
Як найкраще заготовити щавель на зиму?
домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4854
Його можна солити, бланшувати, заморожувати і просто... залити сирою водою
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: