ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Грудня, 2019

Український борщ, який завжди виходить насичено червоним

5 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4285
Щоб борщ завжди мав красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!
Щоб борщ завжди мав красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил! Фото: автора

Рецептів його приготування безліч і в кожної господині є свої секрети, які роблять цю першу страву унікальною. Однак, щоб вона зберегла еталонний красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!

Справжній український борщ, зазвичай, має насичений червоний колір. Проте в багатьох господинь виникає іноді проблема – зварений буряковий суп швидко «вицвітає» і стає блідо-рожевим. Хочу поділитися з вами деякими порадами, слідуючи яким ваш борщик завжди виходитиме яскраво-червоним!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г м'яса (свинина або яловичина, бажано на кісточці),

200 г квасолі,

4-5 картоплин,

200-250 г капусти,

1 цибулина,

1 морквина,

3 ст. л. томатної пасти,

1-2 буряки,

1 ст. л. яблучного оцту,

зелень (кріп, петрушка),

2-3 зубки часнику,

100 г сала,

сіль,

1 ст. л. цукру,

червоний мелений перець,

паприка,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо потрібно відварити близько півгодини (яловичина вариться довше). Потім у бульйон додати замочену звечора квасолю й варити ще півгодини (до напівготовності квасолі).

Картоплю нарізати кубиками і покласти в бульйон. Після закипання  варити 15 хвилин.

Капусту слід тонко нашаткувати.

Покласти в каструлю, довести до кипіння і поварити 7-10 хвилин.

Сирий буряк слід нарізати тонкою соломкою (можна натерти на тертці – кому як більше подобається).

Обсмажити в олії на сковорідці протягом декількох хвилин.

Додати цукор, дрібку солі та 1 ст. л. яблучного оцту. Тушкувати все разом до готовності буряка.

Приготувати засмажку: моркву слід натерти на тертці з грубими вічками, а цибулю нарізати невеликими кубиками.

Овочі обсмажити на олії до золотавого кольору.

Потім додати до них томатну пасту. Тушкувати все разом декілька хвилин.

Додати засмажку в бульйон із вареними квасолею, капустою і картоплею, перемішати й варити декілька хвилин. Посолити, поперчити, покласти всі спеції та лавровий листок. Щоб колір борщу був яскравим і насиченим, існує один головний секрет: пасерований буряк відправляється в каструлю лише наприкінці приготування страви. Після цього страві треба дати закипіти й варити ще 10 хвилин.

Приготування часникової заправки: в класичний український борщ обов’язково кладуть свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю і зеленню. Змолоти його можна у млинку, або ж скористатися блендером.

Цю ароматну суміш слід покласти в киплячий готовий борщ, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати страві настоятися не менше, ніж півгодини (чим довше, тим краще!). Готовий борщ подавати зі сметаною.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я завжди роблю трішки більше меленої суміші сала з часником та зеленню й подаю до столу, щоб за бажанням її можна було намащувати на хліб).

перші страви, борщ, суп, супи, українська кухня, червоний борщ, український борщ

Коментарі:

  Так  Ні, дякую