ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Літо в банці: ТОП-5 оригінальних рецептів варення

5 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5289
Іноді, здавалося б, абсолютно несумісні інгредієнти можуть народжувати дуже вдалі смакові тандеми.
Іноді, здавалося б, абсолютно несумісні інгредієнти можуть народжувати дуже вдалі смакові тандеми. Фото: автора

Провести ягідно-плодовий сезон та не заготовити жодної баночки улюбленого десерту – справжній злочин! Якщо ви ще не встигли цього зробити, пропонуємо п’ятірку незвичних рецептів найкращих у світі ласощів.

Цікаво, як іноді, здавалося б, абсолютно несумісні інгредієнти можуть народжувати дуже вдалі смакові тандеми. Річ у здатності деяких дарунків літа повністю приймати особливості продукту-партнера – його колір, запах, смак… Консервування може бути цікавим і творчим. Звісно ж, головна умова для цього – рецепти, що надихають. Саме такі ми й підібрали. Вибирайте вподобаний і варіть смачне варення!

Густий малиновий джем без кісточок

Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини. Цей джем цікавий тим, що його можна готувати навіть із заморожених ягід. Крім того, весь процес не потребує багато часу та зусиль – ви зможете впоратися з усією роботою приблизно за годину. Джем виходить густим та ароматним. Його можна не лише намащувати на булку чи грінки, але й поливати ним млинці, морозиво чи сир.

Рецепт ТУТ.

Персиковий джем зі смородиною та апельсинами

Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір просто неймовірний – яскравий, теплий, бурштиново-помаранчевий! Цей джем – справжня вітамінна бомба! Основну скрипку тут, все ж таки, грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Складові підібрані ідеально й чудово доповнюють одне одного.

Рецепт ТУТ.

Абрикосовий джем: швидкий і смачний експрес-рецепт

Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів. За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для  торта «Захер». Повірте, взимку таке «сонечко в банці» обов’язково смакуватиме всім вашим домашнім!

Рецепт ТУТ.

Сілт — шведське королівське ягідне варення

Для цих ласощів підходять всі ягоди – лісові та садові. Бажано лише, щоб шкірка в них була не дуже товста. Ще один величезний плюс – це варення можна варити, як зі свіжих плодів, так і з заморожених. Таке варення обов’язково посяде почесне перше місце у вашій кулінарній скарбничці, посунувши з п‘єдесталу всі інші улюблені домашні заготовки. Його буквально можна їсти ложками! Сілт виходить не дуже солодкий і швидше нагадує мармелад. При цьому желюються всі види ягід! Ну й, звісно, їхні різні комбінації, мікси та асорті. Ідеальний варіант – смородина, малина та порічки.

Рецепт ТУТ.

Варення з шовковиці із корицею

Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо. Варення з шовковиці (тутове варення) не тільки смачне та ароматне, але й дуже корисне, завдяки чималому вмісту заліза. Його можна варити як із чорної ягоди, так із білої та рожевої. До речі, в шовковиці крім плодів корисним є і все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна. Навіть не потрібно видаляти корінчики, вони у варенні абсолютно не відчуваються!

Рецепт ТУТ.

 

желе, повидло, конфітюр, джем, варення, домашні заготовки, заготовки на зиму, десерт, десерти, ласощі, ягоди, порадник, ТОП, кулінарні рейтинги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую