Гаряча тема:
- Війна
Цікаво, як іноді, здавалося б, абсолютно несумісні інгредієнти можуть народжувати дуже вдалі смакові тандеми. Річ у здатності деяких дарунків літа повністю приймати особливості продукту-партнера – його колір, запах, смак… Консервування може бути цікавим і творчим. Звісно ж, головна умова для цього – рецепти, що надихають. Саме такі ми й підібрали. Вибирайте вподобаний і варіть смачне варення!
Густий малиновий джем без кісточок
Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини. Цей джем цікавий тим, що його можна готувати навіть із заморожених ягід. Крім того, весь процес не потребує багато часу та зусиль – ви зможете впоратися з усією роботою приблизно за годину. Джем виходить густим та ароматним. Його можна не лише намащувати на булку чи грінки, але й поливати ним млинці, морозиво чи сир.
Рецепт ТУТ.
Персиковий джем зі смородиною та апельсинами
Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір просто неймовірний – яскравий, теплий, бурштиново-помаранчевий! Цей джем – справжня вітамінна бомба! Основну скрипку тут, все ж таки, грають солодкі сонячні персики, а вже потім відчуваються ароматні цитрусові нотки апельсина та кислинка смородини. Все разом – це щось неймовірне! Складові підібрані ідеально й чудово доповнюють одне одного.
Рецепт ТУТ.
Абрикосовий джем: швидкий і смачний експрес-рецепт
Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів. За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для торта «Захер». Повірте, взимку таке «сонечко в банці» обов’язково смакуватиме всім вашим домашнім!
Рецепт ТУТ.
Сілт — шведське королівське ягідне варення
Для цих ласощів підходять всі ягоди – лісові та садові. Бажано лише, щоб шкірка в них була не дуже товста. Ще один величезний плюс – це варення можна варити, як зі свіжих плодів, так і з заморожених. Таке варення обов’язково посяде почесне перше місце у вашій кулінарній скарбничці, посунувши з п‘єдесталу всі інші улюблені домашні заготовки. Його буквально можна їсти ложками! Сілт виходить не дуже солодкий і швидше нагадує мармелад. При цьому желюються всі види ягід! Ну й, звісно, їхні різні комбінації, мікси та асорті. Ідеальний варіант – смородина, малина та порічки.
Рецепт ТУТ.
Варення з шовковиці із корицею
Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо. Варення з шовковиці (тутове варення) не тільки смачне та ароматне, але й дуже корисне, завдяки чималому вмісту заліза. Його можна варити як із чорної ягоди, так із білої та рожевої. До речі, в шовковиці крім плодів корисним є і все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна. Навіть не потрібно видаляти корінчики, вони у варенні абсолютно не відчуваються!
Рецепт ТУТ.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: