clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1065

Торт без випікання з печива «Марія» (португальська кухня)

Торт ніжний та просочений, при цьому він чудово ріжеться шматочками, тримається купки та не розлітається.
Торт ніжний та просочений, при цьому він чудово ріжеться шматочками, тримається купки та не розлітається. Фото: автора

Швидкий та ніжний у приготуванні десерт, який буквально тане в роті після просочування!

Такий торт подають на десерт в багатьох португальських ресторанах. Крем можна використовувати будь-який. І хоча класикою вважається масляний на жовтках, в літню спеку мені захотілося чогось більш легкого. Тому я перемастила свій тортик шоколадно-вершковим. Кава — також не обов'язковий інгредієнт для просочування. Згодиться будь-який сироп на ваш смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 пачки печива «Марія» (по 200 г кожна).

Крем:

1 л жирних вершків для збивання,

250 г цукрової пудри (можна коригувати на свій смак),

ванілін.

200 г чорного шоколаду,

50 г вершкового масла,

50 мл молока.

Просочення:

солодка заварна кава (я використовувала капучино).

Для посипання:

солодке розчинне какао.

ПРИГОТУВАННЯ:

Заварити каву, процідити, щедро підсолодити її та охолодити. Розтопити на водяній бані шоколад з маслом та молоком до однорідності. Також охолодити.

Збити міксером вершки до кремоподібного стану. Додати цукрову пудру та ванілін, продовжуючи збивати. Потім ввести розтоплений шоколад, не припиняючи збивати рем повинен бути густим і повітряним).

Кожне печиво вмочити в солодку каву.

Складати на тарілку по колу, формуючи корж.

Змастити щедро кремом.

Потім знову покласти печиво одне на інше, розмочуючи його попередньо в каві та промащуючи кремом. Робити так доти, доки печиво не закінчиться. Змастити торт зі всіх сторін кремом і поставити в холодильник мінімум на 4 години. Потім притрусити зверху порошковим капучино чи солодким какао. Прикрасити ягодами малини, чорниці чи ожини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: торт чудово ріжеться шматочками, тримається купки та не розлітається.

торт, торти без випікання, торт, торт без випікання з печива марія, португальська кухня, торт з печива

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт-суфле «Маршмелоу» без випікання
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2735
Ще один неймовірний смаколик від мого улюбленого кондитера Андрія Рудькова. Готувати за його рецептами – це одночасно і виклик своїм кулінарним навичкам, і неабияка насолода!
Шоколадний пиріг-торт «Вулкан»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 4896
Приголомшливо смачний і ефектний смаколик. Готується дуже просто, адже випікається він разом із кремом.
Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання
торти
Світлана ЯСЬКОВА 3277
Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.
«Трюфельна гірка» або Фальшивий торт
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2705
Якщо вам ліньки пекти справжній бісквіт, «гратися» з тістом, виготовляти тістечка для гостей, спробуйте цей смаколик – ні в кого язик не повернеться назвати це НЕ тортом!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: