Гаряча тема:
- Війна
Такий торт подають на десерт в багатьох португальських ресторанах. Крем можна використовувати будь-який. І хоча класикою вважається масляний на жовтках, в літню спеку мені захотілося чогось більш легкого. Тому я перемастила свій тортик шоколадно-вершковим. Кава — також не обов'язковий інгредієнт для просочування. Згодиться будь-який сироп на ваш смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4 пачки печива «Марія» (по 200 г кожна).
Крем:
1 л жирних вершків для збивання,
250 г цукрової пудри (можна коригувати на свій смак),
ванілін.
200 г чорного шоколаду,
50 г вершкового масла,
50 мл молока.
Просочення:
солодка заварна кава (я використовувала капучино).
Для посипання:
солодке розчинне какао.
ПРИГОТУВАННЯ:
Заварити каву, процідити, щедро підсолодити її та охолодити. Розтопити на водяній бані шоколад з маслом та молоком до однорідності. Також охолодити.
Збити міксером вершки до кремоподібного стану. Додати цукрову пудру та ванілін, продовжуючи збивати. Потім ввести розтоплений шоколад, не припиняючи збивати (крем повинен бути густим і повітряним).
Кожне печиво вмочити в солодку каву.
Складати на тарілку по колу, формуючи корж.
Змастити щедро кремом.
Потім знову покласти печиво одне на інше, розмочуючи його попередньо в каві та промащуючи кремом. Робити так доти, доки печиво не закінчиться. Змастити торт зі всіх сторін кремом і поставити в холодильник мінімум на 4 години. Потім притрусити зверху порошковим капучино чи солодким какао. Прикрасити ягодами малини, чорниці чи ожини.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: торт чудово ріжеться шматочками, тримається купки та не розлітається.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: