ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада, 2019

Печінковий паштет-рулет

21 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 888
У нас вдома, скільки себе пам'ятаю, паштет робили саме так.
У нас вдома, скільки себе пам'ятаю, паштет робили саме так. Фото: автора

Це рецепт перевірений навіть не роками, а десятиліттями!

У нас вдома, скільки себе пам'ятаю, паштет робили саме так. Подорослішавши й полетівши з-під батьківського крила, я вирішила, що все вмію й почала шукати подібний паштет в Інтернеті. Звісно, я його там знайшла і дуже багато варіантів. Проте куштуючи один за іншим, все ж таки, повернулася до того самого рецепту, який знала ще з дитинства. Простішого й смачнішого печінкового паштету просто не знайти!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г печінки (свинячої, яловичої, курячої – підійде будь-яка),

2 цибулини.

борошно (для панірування),

сіль,

суміш перців мелена,

150 г вершкового масла,

олія (для смаження).

ПРИГОТУВАННЯ:

Печінку почистити від плівок і жилок, нарізати скибочками, запанірувати в борошні й обсмажити на олії. Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати окремо. З’єднати обидві маси, охолодити та скласти у млинок.

Збити все на максимальних обертах до однорідної суміші.

Посолити, поперчити, додати 70 г вершкового масла.

Ще раз перемолоти все у млинку до ніжної однорідної консистенції (можна скористатися і м'ясорубкою, але тоді печінку слід перемелювати двічі-тричі). На харчову плівку викласти рівномірним шаром паштет у вигляді прямокутника.

По серединці покласти шматочки вершкового масла, яке залишилося.

Загорнути все у вигляді рулету.

Щільно загорнути рулет плівкою зі всіх боків.

Відправити в холодильник. Через 2-3 години плівку можна зняти й нарізати рулет шматочками.

печінка, паштет, закуска, закуски, печінковий паштет-рулет, намазка на хліб, страви з печінки, печінковий паштет, паштет з печінки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую