clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 449

Качка з вишнями у вині

Вишні ідеально підходять до качки, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки.
Вишні ідеально підходять до качки, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки. Фото: автора

Неймовірно смачна страва, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки.

Не знаю, як ви, а ми качку дуже любимо. Особливо, якщо це домашня пекінська. На відміну від звичайної качки, вона практично не жирна й м’ясо у неї ніжніше. Намагаюся готувати її найрізноманітнішими способами – з яблуками, потрушками, картоплею, пивом, айвою, виноградом, апельсинами... Цього разу нехай будуть заморожені вишні! Вони ідеально підходять до качки. Що ж до соусу, то він трішки схожий на чатні і його навіть холодним можна їсти!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Качка (1,5-2 кг тушка),

1 склянка замороженої вишні з кісточкою + 0,5 склянки без кісточки (влітку можна сміливо готувати зі свіжими ягодами),

0,5 склянки червоного сухого вина,

0,5 склянки курячого бульйону,

1 ст. л. цукру,

2 ст. л. меду,

сіль – за смаком,

суміш перців мелена,

2-3 ст. л. соєвого соусу,

трішки кориці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Качину тушку порубати порційними шматками, помити, обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, відставити на годину маринуватися.

Обсмажити качку на сухій сковорідці з обох боків.

Перекласти шматочки обсмаженої птиці у гусятницю з кришкою, якщо необхідно, досолити, доперчити.

 

Викласти зверху заморожену вишню з кісточкою (розморожувати попередньо не потрібно).

Запікати при 180°С 50-60 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування залити качку вишневим соусом.

Приготування соусу: в сковорідку, де смажилася качка, влити бульйон, додати червоне сухе вино, соєвий соус, цукор, мед, корицю, сіль та перець. Коли суміш закипить, покласти розморожену вишню без кісточки. Випарувати соус вдвічі на маленькому вогні (на це знадобиться близько години. Якщо ж потрібно приготувати соус швидше, то можна «затягнути» його невеликою кількістю крохмалю. Проте мені більше смакує варіант з випаровуванням).

 

Подавати качку, поливши її вишнево-винним соусом та прикрасивши ягодами.

качка, м`ясо та субпродукти, страви з птиці, качка з вишнями у винному соусі, качка з вишнями, качка з вишневим соусом, страви з качки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Качка з гарніром, запечена в банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1893
Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити.
Качка, запечена в апельсиновій глазурі

Світлана ЯСЬКОВА 1129
Чомусь качку з яблуками куштували практично всі, а з апельсинами – одиниці. А ця страва, як на мене, смачніша та вишуканіша!
Качка з гарбузом і яблуками в гусятниці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1381
Дуже вдалий рецепт приготування качки — м’ясо немов «знежирюється» завдяки гарбузу та кислим яблукам, при цьому фрукти й овочі такі смачні, що з’їдаються вмить на рівні з м’ясом.
Качка з яблуками в гірчично-пивному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 495
Ця традиційна слов'янська страва стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: