ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Качка з вишнями у вині

7 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4138
Вишні ідеально підходять до качки, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки.
Вишні ідеально підходять до качки, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки. Фото: автора

Неймовірно смачна страва, м’ясо виходить дуже вишуканим й буквально само відділяється від кісточки.

Не знаю, як ви, а ми качку дуже любимо. Особливо, якщо це домашня пекінська. На відміну від звичайної качки, вона практично не жирна й м’ясо у неї ніжніше. Намагаюся готувати її найрізноманітнішими способами – з яблуками, потрушками, картоплею, пивом, айвою, виноградом, апельсинами... Цього разу нехай будуть заморожені вишні! Вони ідеально підходять до качки. Що ж до соусу, то він трішки схожий на чатні і його навіть холодним можна їсти!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Качка (1,5-2 кг тушка),

1 склянка замороженої вишні з кісточкою + 0,5 склянки без кісточки (влітку можна сміливо готувати зі свіжими ягодами),

0,5 склянки червоного сухого вина,

0,5 склянки курячого бульйону,

1 ст. л. цукру,

2 ст. л. меду,

сіль – за смаком,

суміш перців мелена,

2-3 ст. л. соєвого соусу,

трішки кориці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Качину тушку порубати порційними шматками, помити, обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, відставити на годину маринуватися.

Обсмажити качку на сухій сковорідці з обох боків.

Перекласти шматочки обсмаженої птиці у гусятницю з кришкою, якщо необхідно, досолити, доперчити.

 

Викласти зверху заморожену вишню з кісточкою (розморожувати попередньо не потрібно).

Запікати при 180°С 50-60 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування залити качку вишневим соусом.

Приготування соусу: в сковорідку, де смажилася качка, влити бульйон, додати червоне сухе вино, соєвий соус, цукор, мед, корицю, сіль та перець. Коли суміш закипить, покласти розморожену вишню без кісточки. Випарувати соус вдвічі на маленькому вогні (на це знадобиться близько години. Якщо ж потрібно приготувати соус швидше, то можна «затягнути» його невеликою кількістю крохмалю. Проте мені більше смакує варіант з випаровуванням).

 

Подавати качку, поливши її вишнево-винним соусом та прикрасивши ягодами.

качка, м`ясо та субпродукти, страви з птиці, качка з вишнями у винному соусі, качка з вишнями, качка з вишневим соусом, страви з качки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую