ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинина в кефірному маринаді, запечена в духовці

20 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2306
Подавати свинину з рисом, картопляним пюре або з овочами. Соус дуже смачний, ним добре поливати гарнір.
Подавати свинину з рисом, картопляним пюре або з овочами. Соус дуже смачний, ним добре поливати гарнір. Фото: автора

Дуже-дуже смачне, соковите, ніжне й ароматне м'ясо!

Свинина вийшла такою смачнючою, що я просто зобов'язана поділитися з вами рецептом! Раніше в такий спосіб готувала курку, але свинина також вийшла неймовірно ніжною та соковитою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинини (ошийок чи задня частина),

2 великі цибулини,

2 зубки часнику,

200 мл кефіру (можна навіть не жирного),

сіль,

мелений перець,

хмелі-сунелі,

мускатний горіх,

карі,

коріандр.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свинину помити, обсушити й нарізати невеликими шматками (можна як на шашлик).

Скласти м’ясо в ємність для запікання. Залити кефіром. Додати цибулю, нарізану півкільцями та подрібнений часник. Присмачити сіллю, перцем, спеціями та травами.

Все ретельно перемішати.

Затягнути ємність харчовою плівкою і відправити в холодильник для маринування (від 2 до 6 годин, у мене м’ясо стояло цілу ніч).

Духовку розігріти до 200°С. Форму накрити фольгою. Запікати 30 хвилин, потім фольгу зняти й готувати ще 20-25 хвилин до утворення красивої рум'яної скоринки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати свинину з рисом, картопляним пюре або з овочами. Соус дуже смачний, ним добре поливати гарнір.

свинина, м`ясо та субпродукти, м`ясо, страви зі свинини, свинина в кефірному маринаді, свинина запечена в духовці, запечена свинина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую