ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Торт-брауні з ягідним мусом і шоколадною панакотою

20 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4595
І коржі, і мусові шари як окрема пісня: вони феєричні, без перебільшення!
І коржі, і мусові шари як окрема пісня: вони феєричні, без перебільшення! Фото: автора

Дивовижний гармонійний смак, все чудово поєднується між собою. При цьому і коржі, і мусові шари як окрема пісня: вони феєричні, без перебільшення!

Ідею цього тортика виношувала в голові три дні. При цьому щодня рецепт обростав все новими й новими деталями. У підсумку вийшов смаколик, який представляє комбінацію з моїх улюблених мусових основ, які найніжніші та одночасно мають насичені яскраві смаки. Коржі настільки шоколадно-вологі, що не потребують жодного просочення.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Брауні:

370 мл молока,

300 г цукру,

240 г вершкового масла,

80 г какао,

100 г чорного шоколаду,

350 г борошна,

6 яєць,

2 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. соди.

Для ягідного мусу:

1 склянка жирних вершків,

по 1 склянці малини та ожини (у мене заморожені ягоди, влітку можна використовувати свіжі),

3 білки,

3 ч. л. желатину,

180 мл молока,

150 мл цукру.

Шоколадна панакота:

100 г чорного шоколаду,

1 склянка жирних вершків,

3 жовтки,

100 мл цукру,

3 ч. л. желатину,

125 мл молока.

Фруктово-ягідне желе:

сік від розморожених ягід,

1 упаковка ягідного желе,

1 ч. л. желатину,

виноград,

ожина, малина,

консервований ананас.

ПРИГОТУВАННЯ:

Коржі: молоко, цукор, вершкове масло, какао, шоколад нагріти на середньому вогні, помішуючи.

Довести суміш до повної однорідності ип'ятити не треба!). Охолодити хвилин 5-10.

Окремо в мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і соду. У три прийоми, кожен раз ретельно розмішуючи, додати борошняну суміш до шоколадної. Потім по одному ввести яйця, збиваючи після кожного.

Тісто вилити на деко, встелене силіконовим килимком або пергаментом.

Пекти приблизно 50 хвилин при 180ºС. Загорнути бісквіт у харчову плівку та повністю охолодити.

Потім плівку зняти, верхівки бісквіту рівненько зрізати. Розділити корж на дві половинки й одну встановити у рамку чи кільце для складання торта (борти попередньо встелити ацетатною стрічкою або пергаментом).

Шоколадна панакота: спершу замочити желатин у молоці хвилин на 20, щоб добре набрякнув.

У вершки додати жовтки й цукор, ретельно збити протягом 3-4 хвилин.

Шоколад дрібно порубати, додати декілька ложок збитих вершків та розтопити на водяній бані. Набряклий желатин розпустити й влити в шоко-крем.

Коли суміш охолоне до кімнатної температури, ввести її у збиті вершки з жовтками.

Ще раз ретельно все збити міксером на великих обертах.

Панакоту вилити на брауні й поставити форму в морозилку хвилин на 30.

Ягідний мус: желатин замочити у молоці хвилин на 20. Ягоди розморозити, але сік не виливати (він знадобиться для желе). Вершки збити до стійких піків.

Ягоди змішати з цукром й довести кипіння. Перебити блендером та перетерти крізь сито.

Білки збити з дрібкою солі до піків. Желатин розчинити на маленькому вогні, попередньо додавши цукор. Довести до кипіння, але не кип'ятити! Потім відразу ж тоненькою цівкою вливати гарячу цукрово-желатинову суміш у білки, збиваючи їх протягом 4-6 хвилин до стану блискучої піни. Потім обережно ввести ягідне пюре до білків, перемішати.

Білково-ягодну суміш ввести до вершків.

Перемішати все лопаткою до однорідності.

Дістати форму з нижнім коржем і панакотою з холодильника. Покласти зверху другий корж (я дала ще один шар ацетатної плівки).

Залити все ягідним мусом.

Відправити в морозилку на 30-40 хвилин.

Желе: потім розвести магазинне желе за інструкцією, додати ложку желатину та ягідний сік, який залишився після розморожування ягід. Ягоди, виноград та шматочки ананасу викласти зверху на торт.

Обережно залити все желе й знову відправити в морозилку застигати.

Потім зняти кільце чи рамку, звільнити тортик від ацетатної плівки.

Нарізати порційними шматочками.



мусові торти, торти, торт, брауні, торт-брауні з ягідним мусом та шоколадною панакотою, шоколадна панакота, ягідний мус, мусові торти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую