ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Готуємо цукати для прикрашання паски

14 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3014
Домашні цукати належать до стильних та смачних елементів великоднього декору.
Домашні цукати належать до стильних та смачних елементів великоднього декору. Фото: pinimg.com

Сухофрукти, зацукровані горіхи й цукати з цитрусових приготовані власноруч виглядатимуть на великодньому хлібі дуже оригінально.

Сьогодні, шануючи традиції, народ сміливо експериментує: як із тістом, так і глазур’ю та прикрасами для великодніх пасок. Більше того, навіть є мода на великодній декор. Домашні цукати належать саме до таких стильних та смачних елементів свята.

Як зробити цукати:

*нарізати часточками невеликий апельсин або мандарин;

*покласти у невеликий сотейник 0,5 склянки цукру. Влити 1 ст. л. води, розтопити цукор на маленькому вогні;

*тримати на плиті доти, доки суміш не стане світло-жовтого кольору;

*покласти у сотейник часточки цитрусових і варити їх, час від часу перевертаючи, доки часточки не карамелізуються;

*викласти цукати на тарілку, дати повністю охолонути;

*прикрасити вкриту глазур'ю паску.

 

паска, паски, порадник, оздоблення пасок, Великдень, великоднє меню, великодня смакота, цукати для паски, цукати, глазур

Коментарі:

  Так  Ні, дякую