ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Полуничне варення з м’ятою та ваніллю

24 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3882
Варення неймовірно ароматне, з цікавим багатогранним смаком, консистенція у нього виходить желеподібною, а колір яскраво-червоним.
Варення неймовірно ароматне, з цікавим багатогранним смаком, консистенція у нього виходить желеподібною, а колір яскраво-червоним. Фото: автора

Випробувавши безліч різних рецептів, зупинилася на цьому як на найсмачнішому, а ще дуже зручному й простому в приготуванні.

Класичним джемом, варенням чи конфітюром з полуниці вже нікого сьогодні не здивуєш, тому кулінари постійно вишукують якісь нові комбінації та поєднання. Я вирішила не залишатися в цьому плані осторонь і, переглянувши не один десяток рецептів полуничного варення, так і не змогла знайти найоптимальніший. Як результат – поєднала найцікавіші ідеї з тієї «полуничної солянки» і зварила без перебільшення шедевральне варення! І це не дивно, адже м’ята – це один із найлогічніших, в плані смаку, компаньйонів полуниці, який ідеально підкреслює смак ягоди. Додайте сюди ще трохи ванілі та отримаєте ідеальний смаколик на зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг полуниці,

2 кг цукру,

2 ч. л. лимонної кислоти,

20 г м’яти (лише листя),

2 пакетики ваніліну.

ПРИГОТУВАННЯ:

Полуницю добре промити й очистити від хвостиків.

Перекласти в каструлю з товстим дном і на маленькому вогні довести до кипіння. Воду, при цьому НЕ додавати. В процесі у вас виділиться багато полуничного соку (ягоди в ньому буквально плаватимуть). Варити на маленькому вогні 5 хвилин після закипання.

Всипати цукор та лимонну кислоту, довести до кипіння й варити на маленькому вогні ще 5 хвилин.

М’яту помити та обсушити.

Обірвати з м’яти листочки й подрібнити їх ножем (стебла не знадобляться!).

Додати до варення разом із ваніліном.

Варити варення ще 5 хвилини. Розкласти в стерильні банки й закрити кришками. Перевернути догори дном і залиишиити до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: варення неймовірно ароматне, з цікавим багатогранним смаком. Консистенція у нього виходить желеподібною, а колір яскраво-червоним. При цьому ягоди непереварені, щільні.

 

варення, домашні заготовки, домашній погрібець, полуниця, варення з полуниці, полуничне варення з м`ятою та ваніллю, полуничне варення, джем, конфітюр

Коментарі:

  Так  Ні, дякую