Гаряча тема:
- Війна
Класичним джемом, варенням чи конфітюром з полуниці вже нікого сьогодні не здивуєш, тому кулінари постійно вишукують якісь нові комбінації та поєднання. Я вирішила не залишатися в цьому плані осторонь і, переглянувши не один десяток рецептів полуничного варення, так і не змогла знайти найоптимальніший. Як результат – поєднала найцікавіші ідеї з тієї «полуничної солянки» і зварила без перебільшення шедевральне варення! І це не дивно, адже м’ята – це один із найлогічніших, в плані смаку, компаньйонів полуниці, який ідеально підкреслює смак ягоди. Додайте сюди ще трохи ванілі та отримаєте ідеальний смаколик на зиму.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 кг полуниці,
2 кг цукру,
2 ч. л. лимонної кислоти,
20 г м’яти (лише листя),
2 пакетики ваніліну.
ПРИГОТУВАННЯ:
Полуницю добре промити й очистити від хвостиків.
Перекласти в каструлю з товстим дном і на маленькому вогні довести до кипіння. Воду, при цьому НЕ додавати. В процесі у вас виділиться багато полуничного соку (ягоди в ньому буквально плаватимуть). Варити на маленькому вогні 5 хвилин після закипання.
Всипати цукор та лимонну кислоту, довести до кипіння й варити на маленькому вогні ще 5 хвилин.
М’яту помити та обсушити.
Обірвати з м’яти листочки й подрібнити їх ножем (стебла не знадобляться!).
Додати до варення разом із ваніліном.
Варити варення ще 5 хвилини. Розкласти в стерильні банки й закрити кришками. Перевернути догори дном і залиишиити до повного охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: варення неймовірно ароматне, з цікавим багатогранним смаком. Консистенція у нього виходить желеподібною, а колір яскраво-червоним. При цьому ягоди непереварені, щільні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: