ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня, 2020

Медовий манник з персиками

22 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 971
Дуже вдалий рецепт з категорії «просто, швидко, смачно».
Дуже вдалий рецепт з категорії «просто, швидко, смачно». Фото: автора

Чудовий медовий смаколик із манною крупою — м'який, ніжний, ароматний!

Дуже вдалий рецепт з категорії «просто, швидко, смачно». Манник виходить пишним і немов вологим. М’якуш розкішний, як і розріз! Мед у поєднанні з персиками надає випічці цікавої нотки, робить її дуже ароматною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г манної крупи,

300 мл кефіру,

4 яйця,

200 г цукру,

ванілін,

300 г борошна,

1 пачка розпушувача (18 г),

2 ст. л. меду,

2 ст. л. вершкового масла (м'якого, кімнатної температури),

дрібка солі,

жменя родзинок,

2 великих персики.

Для помадки:

1 ст. л. вареного згущеного молока,

2 ст. л. сметани.

ПРИГОТУВАННЯ:

Манну крупу залити кефіром, перемішати, залишити на 10 хвилин.

Яйця збити з сіллю, цукром і ваніліном на пишну масу. Влити мед, додати м'яке масло, збити міксером.

Додати до яєчної суміші набряклу манку, збити міксером на мінімальній швидкості. Борошно просіяти, додати розпушувач, перемішати й поступово ввести цю суміш до основного тіста. Перемішати вінчиком.

Додати родзинки. Перемішати.

Персики розділити на дві половинки, видалити кісточку та нарізати шматочками.

Викласти тісто у форму для кексу, рівномірно розподілити.

Випікати у заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці 40-50 хвилин.

Манник вийняти з форми, переклавши на решітку чи обробну дошку. Залишити до повного охолодження.

Полити смаколик зверху помадкою (для її приготування змішати згущенку та сметану) та дати їй трішки застигнути.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна готовий манник просто посипати цукровою пудрою.

персики, солодка випічка, манник, медовий манник з персиками, персики, випічка з персиками, манна крупа, пиріг, літня випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую