ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Густе варення з малини

6 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 19519
Малинове варення з кісточкою — найсмачніші ліки від застуди.
Малинове варення з кісточкою — найсмачніші ліки від застуди. Фото: автора

Нескладні в приготуванні малинові ласощі наповнить вашу оселю чудовим ароматом й потішать взимку смачними сімейними чаюваннями.

Малинове варення — найсмачніші ліки від застуди. А ще цей смачний, ароматний десерт можна додавати в начинку пирогів та тортів. Рецепт простий та не витратний. Варення виходить густим та ароматним. Завдяки желейній консистенції воно буде хорошим супроводом для оладок або тостів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг малини,

2 кг цукор.

Вихід — 3 л.

ПРИГОТУВАТИ:

Ягоди без плодоніжок помити в холодній воді, видалити сміття та листя, відкинути на сито та дати стекти воді.

Для варіння потрібно взяти або емальовану миску, або каструлю з нержавіючої сталі. Висипати всю малину й тільки половину цукру. Все переміщати й залишити на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік і цукор трохи розчинився в ньому. На плиті, періодично помішуючи, довести малину до кипіння (я додала ще жменю йошти — для кислинки). Потім вимкнути вогонь і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.

Каструлю повернути на плиту й знову довести варення до кипіння. Як тільки закипить, вимкнути вогонь і додати другу половину цукру, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб він швидше розчинився аме ця порція цукру додає желюючих властивостей варенню, робить його густішим).

Дати покипіти 10 хвилин і можна розливати в стерилізовані банки. Але краще ще на декілька годин залишити варення, щоб воно настоялося. Завдяки великій кількості цукру, воно не закисне при використанні будь-яких кришок.

варення, малина, домашні заготовки, домашній погрібець, джем, конфітюр, варення з малини, густе малинове варення, малинове варення

Коментарі:

  Так  Ні, дякую