ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада, 2020

Пиріг «Зебра» шоколадно-гарбузовий

16 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1020
Завдяки неймовірному аромату цієї випічки дім наповнюється справжнім осіннім затишком і теплом.
Завдяки неймовірному аромату цієї випічки дім наповнюється справжнім осіннім затишком і теплом. Фото: автора

Завдяки неймовірному аромату цієї випічки дім наповнюється справжнім осіннім затишком і теплом.

Пиріг «Зебра» знайомий багатьом із дитинства. Але така його варіація підкорює своїм смаком із першого шматочка. Поєднання складових у десерті дуже цікаве — солодкуватий гарбуз, гіркуватий шоколад та ще й шоколадна глазур зверху, погодьтеся, що звучить оригінально та спокусливо. А ще цей пиріг дуже красивий у розрізі. Раджу насолоджуватися шоколадно-гарбузовим смаколиком із чашечкою чаю чи кави. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

Шоколадне тісто:

60 г вершкового масла,

100 г цукру,

2 яйця,

50 мл сметани,

30 г какао,

120 г борошна,

1 ч. л. розпушувача.

Гарбузове тісто:

120 г гарбузового пюре,

50 г цукру,

1 яйце,

50 мл рафінованої олії,

150 г борошна,

1 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Шоколадна глазур:

50 г шоколаду,

1 ч. л. вершкового масла,

1 ст. л. вершків.

Форма: 26 см в діаметрі, роз’ємна.

ПРИГОТУВАННЯ:

Шоколадне тісто: збити м’яке масло з цукром, додати по одному яйця, сметану, знову ретельно все збити.

В окрему миску просіяти борошно, какао і розпушувач. З'єднати масляну суміш з борошняною, ретельно збити міксером.

Гарбузове тісто: почистити гарбуз, нарізати шматочками, зварити на парі до м'якості (як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки дивіться ТУТ).

Збити за допомогою занурювального блендера до стану однорідного пюре.

Яйце збити з цукром та ваніліном. Влити олію та знову ретельно збити.

Додати гарбузове пюре, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і з'єднати все разом.

Формування: форму встелити пергаментом та змастити його олією.

По центру на дно викласти ложку шоколадного тіста.

В серединку шоколадного – ложку гарбузового.

Знову шоколадне та гарбузове. 

Так по черзі ложкою викласти обидва види тіста, поки не заповниться дно форми повністю.

Випікати при температурі 180°C близько 50 хвилин.

Вийняти пиріг з форми, зняти пергамент.

Шоколадна глазур: скласти в ємність всі складові і встановити її на водяну баню. Розтопити шоколад та ретельно перемішати до однорідності.

За допомогою чайної ложки прикрасити пиріг розтопленим шоколадом.

 

гарбуз, гарбузовий пиріг, пиріг з гарбузом, випічка з гарбузом, пиріг, пиріг зебра, пиріг зебра шоколадно-гарбузовий, шоколадний пиріг, гарбузовий пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую