Гаряча тема:
- Війна
Пиріг «Зебра» знайомий багатьом із дитинства. Але така його варіація підкорює своїм смаком із першого шматочка. Поєднання складових у десерті дуже цікаве — солодкуватий гарбуз, гіркуватий шоколад та ще й шоколадна глазур зверху, погодьтеся, що звучить оригінально та спокусливо. А ще цей пиріг дуже красивий у розрізі. Раджу насолоджуватися шоколадно-гарбузовим смаколиком із чашечкою чаю чи кави.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Шоколадне тісто:
60 г вершкового масла,
100 г цукру,
2 яйця,
50 мл сметани,
30 г какао,
120 г борошна,
1 ч. л. розпушувача.
Гарбузове тісто:
120 г гарбузового пюре,
50 г цукру,
1 яйце,
50 мл рафінованої олії,
150 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Шоколадна глазур:
50 г шоколаду,
1 ч. л. вершкового масла,
1 ст. л. вершків.
Форма: 26 см в діаметрі, роз’ємна.
ПРИГОТУВАННЯ:
Шоколадне тісто: збити м’яке масло з цукром, додати по одному яйця, сметану, знову ретельно все збити.
В окрему миску просіяти борошно, какао і розпушувач. З'єднати масляну суміш з борошняною, ретельно збити міксером.
Гарбузове тісто: почистити гарбуз, нарізати шматочками, зварити на парі до м'якості (як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки дивіться ТУТ).
Збити за допомогою занурювального блендера до стану однорідного пюре.
Яйце збити з цукром та ваніліном. Влити олію та знову ретельно збити.
Додати гарбузове пюре, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і з'єднати все разом.
Формування: форму встелити пергаментом та змастити його олією.
По центру на дно викласти ложку шоколадного тіста.
В серединку шоколадного – ложку гарбузового.
Знову шоколадне та гарбузове.
Так по черзі ложкою викласти обидва види тіста, поки не заповниться дно форми повністю.
Випікати при температурі 180°C близько 50 хвилин.
Вийняти пиріг з форми, зняти пергамент.
Шоколадна глазур: скласти в ємність всі складові і встановити її на водяну баню. Розтопити шоколад та ретельно перемішати до однорідності.
За допомогою чайної ложки прикрасити пиріг розтопленим шоколадом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: