ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Куряча печінка, запечена з чорносливом та сиром

19 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 666
Печінка виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою, з приємним «димним» присмаком чорносливу.
Печінка виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою, з приємним «димним» присмаком чорносливу. Фото: автора

Печінка виходить дуже м'якою, ніжною, соковитою, з приємним «димним» присмаком чорносливу.

Курячу печінку зі всіх субпродуктів люблю найбільше, а з чорносливом та сиром – це взагалі класика! Дуже рекомендую приготувати і скуштувати цю страву. Вона хоч і проста, але досить святкова. На новорічному столі запечена печінка обов’язково стане окрасою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг курячої печінки (можна брати і індичачу),

200 г чорносливу без кісточок,

200 г будь-якого твердого сиру,

сіль,

борошно (для панірування),

чорний мелений перець,

карі,

сушений часник.

ПРИГОТУВАННЯ:

Печінку почистити від плівочок та жовчних протоків, промити, обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, присмачити карі та сушеним часником. Залишити на годину-другу маринуватися в холодильнику.

Запанірувати кожен шматочок в борошні.

Обсмажити з обох сторін на сковорідці з розігрітою олією.  

Викладати смажені шматочки на деко, встелене пергаментом.

На печінку викласти промитий і порізаний шматочками чорнослив.

Затерти кожен шматочок твердим сиром.

Запікати в духовці при 200°С протягом 15-20 хвилин (до зарум’янювання сиру).

При подачі сервірувати цілим чорносливом, зеленню. Я ще полила гранатовим соусом.

 

куряча печінка, печінка, куряча печінка запечена з чорносливом, м`ясо та субпродукти, курячі потрушки, субпродукти, страви з субпродуктами, рецепти з печінкою, печінка з чорносливом та сиром

Коментарі:

  Так  Ні, дякую