ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шість найсмачніших новорічно-різдвяних страв з усього світу

23 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 908
У всьому світі на Різдво та Новий рік готують страви, які вважаються найкращими та найсмачнішими.
У всьому світі на Різдво та Новий рік готують страви, які вважаються найкращими та найсмачнішими. Фото: smachno.ua

У всьому світі на Різдво та Новий рік готують страви, які вважаються найкращими та найсмачнішими. Вони перевірені вже не одним поколінням, і їх обожнюють всі без винятку!

Ті часи, коли ми щоразу подавали гостям на новорічний стіл лише олів’є та оселедець під шубою, залишилися далеко позаду. Нині практично кожна господиня знає безліч святкових рецептів салатиків та гарнірів, якими можна здивувати найвибагливіших гурманів. Пропоную додати до своєї колекції ще й декілька інтернаціональних новорічних смаколиків.

Салат з оселедцем та яблуками (Данія, Норвегія, Швеція)

В Скандинавії це одна з найулюбленіших закусок на святковому новорічному столі. У цьому салаті лише три компоненти, але смак такий багатогранний, що ви однозначно будете здивовані. Головну скрипку тут грає саме філе оселедця, тому варто подбати, щоб рибка була жирна, з чудовими смаковими якостями.

Рецепт ТУТ. 

Качка з яблуками та потрушками (Англія)

В Англії справжня королева святкового столу — це духмяна запечена качка з яблуками. Родзинка цієї страви – у фаршируванні качиними потрушками й овочами. М’ясо виходить соковитим та ніжним, а завдяки ягідному джему має приємний кисло-солодкий присмак та просто неймовірний аромат!

Рецепт ТУТ. 

Новорічний фарширований короп на цибульній подушці (Польща)

На новорічному столі в поляків обов'язково є риба, яку вважають символом добробуту та сімейного щастя. А, напевно, для більшості найсмачніша та найсвятковіша риба – це фарширований короп. За цим рецептом він виходить дуже ніжним, соковитим, більше схожим на рибне суфле!  

Рецепт ТУТ

Свиняча рулька з яблуками та чорносливом (Фінляндія)

Запечена рулька — головна страва на різдвяному столі в Фінляндії. Дехто вважає, що це жирне та жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за цим рецептом, то рулька вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!

Рецепт ТУТ

«Різдвяне поліно» – «Буш де Ноель» (Франція)

Це торт, без якого неможливо уявити собі Різдво у Франції, адже його подають як символ щастя. Цей шоколадний смаколик просто зобов'язаний стати родзинкою вашого святкового новорічного або різдвяного столу! Існують зовсім прості базові рецепти й буквально шедевральні аналоги «поліна». Але незмінним залишається одне – товстий шар візерунків із шоколадного ганаша, який імітує кору дерева.

Рецепт ТУТ. 

Штрудель із вишнею (Чехія, Словаччина, Австрія)

У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту – славнозвісного штруделя. Тіста у цій випічці мінімум, і воно настільки тонке, що схоже на папір. Натомість соковитої кисло-солодкої начинки – максимум!

Рецепт ТУТ

 

 

 

новорічні страви, новорічне меню, новий рік, новорічне застілля, новий 2021 рік, новорічний стіл, меню для білого металевого бика, новорічна трапеза, новорічні страви з усього світу, м`ясо та субпродукти, солодка випічка, риба та морепродукти, салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую