ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печена картопля з розмарином по-британськи

27 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 610
Дуже смачна, ідеальна картопелька – м’яка всередині й хрустка зовні.
Дуже смачна, ідеальна картопелька – м’яка всередині й хрустка зовні. Фото: автора

Ідеальний гарнір для новорічно-різдвяного застілля!

Дуже смачна картопелька – м’яка всередині й хрустка зовні. А приготувати її легко та просто. І, що найголовніше, страва бюджетна! Завдяки цікавій технології, ароматна олія просочується у кожен шматочок. Таку картоплю можна готувати як у свята, так і в будні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1-1,2 кг картоплі,

50 мл оливкової олії,

сушений розмарин,

суміш перців мелена,

сушений часник,

копчена мелена паприка (можна використовувати звичайну),

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити і нарізати великими брусочками або кубиками. Викласти в один шар на деко. Приправити спеціями і сіллю. Посипати розмарином та збризкати оливковою олією.

Запікати в розігрітій до 200°С духовці 25 хвилин. Вийняти деко і за допомогою товкача для приготування картопляного пюре злегка розчавити кубики, щоб вся олія ввібралася в картоплю.

Повернути деко назад у духовку і запікати ще 10-20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

печена картопля, картопля, страви з картоплі, картопля з розмарином по-британськи, печена картопля по-британськи, овочеві страви, овочі, страви з овочів, гарнір,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую